Chicago Bears geçen Pazar akşamı karşılaştığı Minnesota Vikings’i 39 – 10 yenerek önemli bir galibiyete imza atarken, maçın kahramanı, yaptığı 98 yardlık kick return touchdown ile Chicago wide receiver’ı Devin Hester oldu.

Minnesota karşısında yine klasını konuşturan Hester bir kez daha rakip takımın belalısı olmayı başardı. Artık alışıla gelmiş return touchdown’ı dışında maçı beş pas yakalamasında 91 yard ve bir touchdown yapan Hester adeta maça damgasını vurdu. Bu sezon ikinci return touchdown’ını yapan Hester’ın kariyerinde, 16 return touchdown’ı bulunuyor.

29 yaşındaki oyuncu her ne kadar spektaküler touchdown’ıyla izleyenleri coştursa da daha sonra maç sırasında girdiği bir pozisyonda göğsüne darbe alıp sakatlanarak sevenlerini üzdü. Yıldız oyuncunun, yapılan muayenede göğsünde morluk oluştuğu, herhangi bir kırık olmamasına karşın ağrısının çok olduğu açıklanırken bir sonraki hafta maçta sahada olup olmayacağı henüz açıklanmadı.

Maç sonrası basına demeç veren Bears head koçu Lovie Smith “Hester’ın önemli bir sakatlığı yok gibi sadece göğsünde morarma mevcut inanıyorum ki gelecek haftaki oynayacağımız Tampa Bay maçına yetişecektir.” dedi.

Chicago’da son haftaların en çok eleştirilen ve yenilgilerin baş mimarı olarak görülen QB Jay Cutler ise 31 pas denemesinde 21 isabet, 267 yard ve iki touchdown pası ile maçı tamamlayarak biraz da olsa yapılan eleştirileri yumuşatmış oldu.

Minnesota’da ise Cutler gibi takımındaki liderliği sorgulanan bir diğer isim olan Donovan McNabb ise yine taraftarlarını ve maçı izleyenleri çileden çıkarttı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde yerini bu sezon birinci tur 12.sıradan draft edilen Christian Ponder’a bırakan McNabb maçı 24 pas denemesinde 19 isabet ile sadece 177 tamamladı.

McNabb’in yerine oyuna giren Ponder ise maçı 17’de 9 isabet ile 99 yard atarak Vikings taraftarlarına az olsa da ümit vermeyi başardı.

Yazan: Haber Servisi