NFL’in beşinci haftasında genellikle takım ve NFL rekorları kırıldı, bunlardan biride Philadelphia Eagles’ın quarterback’i Michael Vick’indi. Vick, Eagles’ın Pazar akşamı oynadığı ve 31 – 24 kaybettiğiBuffalo Bills karşılaşmasında “En çok koşu yardı yapan Quarterback” rekorunu kırarak NFL tarihine geçti.

Vick kariyeri boyunca 4,948 yaparakyaparak 2001 yılında Baltimore Ravens takımında kariyerine nokta koyan Randall Cunningham’ın rekorunu ( 4,928 ) kırarak NFL de quarterback’ler arasında gelmiş geçmiş en çok koşu yardı yapan oyuncu oldu.

Vick’in bu rekoru ise takımını kurtarmaya yetmedi, her ne kadar rekor kırsa da attığı dört interception ile takımının mağlubiyetinde önemli rol oynayan Vick kırdığı rekorun sevincini yaşayamadı.

Sezon başında takımı ile altı yıllığına 100 milyon dolarlık anlaşma imzalayan yıldı quarterback maçı 40 pas denemesinde 26 isabet, 315 Pas yardı iki touchdown, beş koşu denemesinde 90 yard koşarak önemli bir katkı sağladıysa da attığı interception’lar Eagles’ın mağlubiyetine sebep oldu.

Bu sonuçla birlikte sezona yaptığı yıldız transferleriyle şampiyonluk parolasıyla giren Eagles kötü gidişini sürdürdü.

Bu sezonun flaş takımı olan Buffalo Bills ise beşinci maçındaki dördüncü galibiyetini aldı. Bills savunması, takımın New England’ı yendiği karşılaşmada bir başka yıldız quarterback Tom Brady’ye de dört interception attırmıştı.

Yazan: Haber Servisi