NFL’i Avrupa’da yaygın hale getirmek için beş yıl önce başlayan ve her sezon bir maçın Avrupa topraklarında oynanması geleneği bu sezonda devam etti. Chicago Bears ile Tampa Bay Buccaneers arasında oynanan karşılaşmaya beklenenden ilgi azdı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyaca ünlü Wembley stadyumunda oynanan karşılaşma bu sezon başında yaşanan lokavttan dolayı sezonun fikstürünün geç belirlenmesi ve biletlerin satışa geç çıkmasından dolayı seyirciler stadı dolduramadı.

Enteresan olaylara sahne olan maçı Bears 24 – 18 kazanmasını bilirken maça Chicago defansı ve running back’leri damgasını vurdu. Tampa hücumuna nefes aldırmayan Bears linebacker’ı Brian Urlacher ve arkadaşları dördüncü çeyreğe kadar rakibe beş sayıda (ikisi Safety) tutmayı başardı bunun yanında rakibine dört interception attırmayı başaran Chicago defansı takımına galibiyeti getirdi.

Chicago Bears da geleceği çok tartışılan QB Jay Cutler 32 Pas denemesinde 17 pas başarısı, 226 pas yardı, bir touchdown ve bir interception ile maçı tamamlarken, oyun seçiminde yaptığı hatalar ile az kalsın takımına maçı kaybettiriyor olması dolayısıyla eleştirildi.

Tampa Bay’de ise QB Josh Freeman 51 pas denemesinde 29 isabet, 264 pas yardı iki touchdown ve dört interception ile oynayarak takımının yenilgisinde önemli bir rol oynadı. Bucs’da RB Blount’un yokluğunda yerini başarıyla dolduran Ernest Graham’ın sakatlanıp maçı tamamlayamaması da Tampa adına gecenin bir başka olumsuz notu oldu.

Karşılaşmada dikkat çeken bir diğer isim ise Chicago running back’i Matt Forte idi. 25 yaşındaki Forte yaptığı koşu oyunlarındaki çevikliği ile rakip defansını dağıtırken takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Forte maçı 25 koşu oyununda 145 yard ve bir Touchdown ile tamamladı.

Bu skorla birlikte Bears playoff umutlarını devam ettirirken, Tampa Bay Buccaneers da İngiltere’deki ikinci mağlubiyetini almış oldu. Florida ekibi daha önce 2009 sezonunda Wembley Stadı’nda New England Patriots’a 35 – 7 gibi farklı bir skorla mağlup olmuştu.

Wembley Stadı’nda önceki sezonlar oynanan maçların skorları ise şu şekilde:

San Francisco 24 Denver 16 (2010)
New England 35 Tampa Bay 7 (2009)
New Orleans 37 San Diego 32 (2008)
New York Giants 13 Miami 10 (2007)

Yazan: Haber Servisi