NFL’de ilk beş haftada beş galibiyet alarak tarihindeki en iyi başlangıçlardan birini yapan Detroit Lions kendi evinde oynadığı maçta kendisi gibi sezonun sürpriz isimlerinden olan San Francisco 49ers’a 25 – 19 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı.

Oldukça gergin geçen maçtan sonra ise rakipler birbirlerini tebrik ederken San Francisco 49ers’ın head koçu Jim Harbaugh’un, Detroit Lions head koçu Jim Schwartz’ın elini sert bir biçimde sıkıp, sırtına vurması ortalığı karıştı. Harbaugh sahasının öteki tarafına doğru koşarak galibiyeti kutlamaya devam ederken, Schwartz ona omuz atması tartışmayı  iyice alevlendirdi.

Tartışmaya iki takım oyuncularının katılmasıyla bir anda sertleşen ortam bir ara arbedeye dönüşmesine rağmen araya giren görevliler tarafından olayların büyümesi engellendi.

Olay sonrası Detroit Lions takımı ilk olarak soyunma odasına gönderilirken San Francisco 49ers oyuncuları sahada bekletildi ve ancak Detroit’in ardından soyunma odasına gönderildiler.

Basın toplantısında olayları değerlendiren Lions head koçu Schwartz yaptığı açıklamada 49ers head koçu Harbaugh’un tokalaşma sırasında sırtına sertçe vurduğunu ve kendisinin de buna çok sinirlendiğini söylerken olayın diğer tarafı olan 49ers head koçu Harbaugh ise “Kesinlikle bilinçli yapılmış bir hareket yok sevincimi biraz abartmış olabilirim ama kesinlikle bilerek yapılmış bir sertlik yok.” diyerek kendini savundu.

NFL yönetiminin önümüzdeki günlerde olaya karışan koçlar ve oyuncular ile ilgili bir yaptırım da bulunup bulunmayacağı ise büyük merak konusu.

Öte yandan 25 – 19’luk galibiyet ile altıncı maçtaki beşinci zaferine ulaşan 49ers, Lions ile aynı konuma gelmeyi başardı. Bakalım iki takımın rekabeti sezon boyunca bize neler gösterecek…

Yazan: Haber Servisi