Cumartesi günü evinde ölü olarak bulunan NFL’in en önemli isimlerinden Hall of Fame üyesi ve Oakland Raiders’ın sahibi Al Davis’in ölümü üzerine, bu sezonu onun için oynayacaklarını kaydeden Raiders oyuncuları pazar günü çıktıkları Houston Texans deplasmanında dramatik ve bir o kadar önemli bir galibiyete imza attılar.

Maçı dördüncü çeyreğe kadar yenik durumda götüren Raiders, son çeyrekte ise müthiş bir gayret göstererek maçı kazanmayı başardı. Maçın son saniyeleri ise inanılmaz bir heyecan ve duygusallık ile geçti.

Maçın son saniyelerinde Oakland sahasının onuncu yardında Texans Quarterback’i Matt Schaub’un attığı pası interception yapan Oakland FS Michael Huff takımını galibiyete taşırken maçın bitişi ile birlikte Oakland Head koçu Hue Jackson gözyaşlarına boğuldu.

Maç içinde ise Oakland taraftarlarının Al Davis’in ünlü sözü “Just Win, Baby” yazan pankartlar taşıması ve maç sonunda Oakland oyuncularının gökyüzünü işaret etmeleri ise Al Davis’in takım içinde ne kadar büyük bir saygı gördüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Duygusal yönü çok olan maçı Oakland 25 – 20 kazanırken takımın QB’si Jason Campbell 35/15 pas isabet, 190 yard, 2 TD pası ve interception ile oynadı.

NFL’e geldiği günden beri hızıyla adından çok söz ettiren ama bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremeyen wide receiver Darrius Heyward-Bey ise 99 yard ve bir touchdown işe bu önemli maçın yıldızlarından oldu.

Yazan: Haber Servisi