Dün akşam oynanan ve Vikings in 34 – 10 üstünlüğü ile sona eren Minnesota Vikings – Arizona Cardinals maçına Vikings running back’i Adrian Peterson damgasını vurdu.

Maçın ilk çeyreğini 28-0 gibi müthiş bir üstünlükle geçiren Vikings’de RB Adrian Peterson ilk çeyrekte yaptığı üç koşu touchdown’ı ile maça damgasını vururken takımına bu sezonk i ilk galibiyet sevincini de tattırmış oldu.

Geçen sezon sonunda efsanevi quarterback Brett Favr’ ın emekliye ayrılması ile bu mevki de sorun yaşayan Minnesota bu sezon geçen dört haftada galibiyet yüzü görememişti. Ancak bu akşam oynanan maçta inanılmaz bir oyun sergileyen RB Adrian Peterson takımın liderlik görevini eeline alarak taraftarlarını sevince boğdu.

İlk çeyrekte muhteşem bir oyun ortaya koyan ve Cardinals defansını deyim yerindeyse perişan eden Peterson maçı 39 koşu denemesinde 122 yard ve üç touchdown koşusu ile tamamladı.

Bu sene Brett Favre’ın yerine alınan QB Donovan McNabb ise karşılaşmayı 21 pas denemesinde 10 isabet ve 169 yardı ile tamamlayarak pek parlak bir performans sergilemezken, dört koşu oyununda dört yard koşup, bir touchdown yaparak maçı tamamladı.

Arizona Cardinals’da ise QB Kevin Kolb 42 pas denemesinde 21 isabet ve iki interception ile kötü bir oyun ortaya koyarak takımının yenilgisinde önemli bir faktör oldu.

Yazan: Haber Servisi