Yarım asır boyunca NFL camiasının içinde bulunan ve ligin en popüler simalarından biri olan Oakland Raiders’ın sahibi Al Davis, geçtiğimiz gün 82 yaşında hayatını kaybetti.

NFL dünyasında büyük bir üne sahip olan 1929 doğumlu Davis öldüğü güne kadar kendini NFL’e adamış, AFL ve NFL’in birleşmesinde baş rölde olan önemli isimlerden biriydi.

Takımı Oakland Raiders ile üç Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Şöhretler Müzesi üyesi Davis, Oakland’daki evinde ölü bulunurken, ölüm nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Davis’in ölüm haberinin ardından açıklama yapan NFL Başkanı Roger Goodell, “Futbol tutkusu olağanüstü olan bir insandı. Sadece Raiders’a değil NFL’e her düzeyde inanılmaz katkı sağlamış biriydi, kaybı bizi çok üzdü. O sonsuza dek NFL’in bir parçası olarak kalacak” dedi.

Oakland Raiders CEO’su Amy Trask, Davis’in ölüm haberinin ardında bir bildiri yayınlarken, “Takımımızın sahibi olan Al Davis’i kaybettiğimiz haberiyle derin bir üzüntü ve acı içerisindeyiz. O NFL ve Oakland için eşi bulunmaz bir insandı, futbol konusunda bu güne kadar her şeyini ortaya koymuş bu insandı.” dedi

Pittsburgh Steelers başkanı Dan Rooney ise “Al Davis inanılmaz bir insan, muhteşem bir futbol fanatiğiydi. Bugün hem dostumu hem rakibi kaybetmenin acısını yaşıyorum, NFL onun kaybıyla büyük bir değeri yitirdi.” açıklamasını yaptı.

Raiders’lı oyuncular ise 2011 sezonunu Al Davis’e adayacaklarını söylediler.

Her ne kadar takımı Oakland Raiders 2002’deki Super Bowl’un ardından galibiyet yüzdesi elde edemediyse de, özellikle yaptığı tartışmalı draft seçimleriyle adını gündemde düşürmeyen Al Davis, geçtiğimiz ay Buffalo’da takımının maçına gidememişti. Bu efsane ismin Raiders ile geçirdiği 49 sezonda kaçırdığı üçüncü maç olmuştu.

Al Davis, 1988 yılında takımının başına head koç olarak Art Shell’i getirerek, Shell’i NFL’deki ilk siyahi koç yapmıştı. Davis aynı şekilde ilk defa latin kökenli bir head koçu (Tom Flores) ve ilk defa kadın bir CEO’yu (Amy Trask) takımının başına getirerek, NFL için ilklere imza atmıştı.

Yazan: Haber Servisi