Merhaba NFLTR takipçileri, sizlere bu yazımda takip edilmesi gereken bir oyuncu ve bir takımı tanıtarak devam edeceğim. Bu aralar işlerin yoğunluğu evde futbol aşığı bir abimin olmasından dolayı geçen haftaki maç ve takım anlatımımı yapamadım. Sizlerinde bildiği gibi maçları rahatlıkla indirebileceğimiz bir yer olmadığı içinde canlı olarak izleyemediğim maçları indirip izleyemiyorum. Bu sebeplerden dolayı da haftayı iki yıldır takip ettiğim NFL’de kesin yer bulacak oyuncuları tanıtarak geçireceğim.

İlk olarak NCAA aşkımın doğduğu yıllarda ya bari takımları bilmiyoruz şöyle sarı lacivert bir takım bulalım kendimize diye araştırırken karşıma çıkan Michigan Üniversitesinin multi süper mega yıldızı Denard Robinson’la başlayalım. Kendisi 1990’lı olup şuan üçüncü yılını yaşamakta olan ilk yılında pek fazla forma şansı bulamasa da adından söz ettiren inanılmaz atletik bir oyun kurucudur. Atletik deyince anlayacağınız gibi koşmayı sevmesi ona son yılında NCAA tarihinin 1,500 yard pas ve koşu yapabilen tek oyuncu olmasını sağlamış ve birçok maçında 100 yard üstü koşup iki maçında da 200 yard üstü koşmuştur. Bildiğiniz üzere çoğu RB bile kariyerinde 200 yardı üstü koşamamıştır.

Bu inanılmaz adam bir QB’ye göre biraz ufak kalsa da çelik gibi sağlam zor yıkılan maç içinde düşüşler yaşamayan sağlam bir karaktere sahiptir. 183 cm olan 88 kilo ağırlığındaki Robinson benim şuana kadar izlediğim bütün QB’lerden daha esnek ve daha iyi yön değiştirmekte. Bu özellikler artı onun üzerine kurulan offence sistemi ona bu koşu istatistiklerini de kazanmasına da yardımcı olmuştur. Wikipedia da ismini yazdığınız zaman karşınıza çıkacak olan rekorlar ve ödülleri buraya yazmakta üşendiğim için bu araştırma görevini sizlere bırakıyorum. Ama benim dikkatimi çeken en önemli değer 40 yardı 4.32 koşması oldu.

Dediğim gibi lütfen sayfayı bir ziyaret edin şuana kadar araştırdığım bütün oyunculardan daha fazla yer ayrılmış adama hatta çocuğa diyebilirim. Oyun özelliklerine baktığımız zaman deminde söylediğim gibi onun üzerine kurulan sistemde devamlı spread oynamaları koşucusuna topu verir gibi yapıp DE’leri okuyarak koşular yapması onun en büyük özelliği. Ülkemizde de bunu şuan en iyi yapan oyuncu sizlerinde bildiği gibi Burak Şenyuva. Bunun haricinde de arada bir attığı paslarla takımına ekstra yardlar kazandırmakta. Açıkçası ben onun NFL için yeterli bir oyun kurucu olduğunu düşünmüyorum hem topu atış stili hem de vizyonun da baya eksikleri olan Robinson genelde topu boşa atmakta.

İnanılmaz bir sezon geçiren Robinson’un geçen sezon ki istatistiklerine baktığımız zaman 2,570 yard pas atıp 18 TD kazandıran Robinson 11 tane de interception atmıştır. Bunun yanında asıl dikkati çeken ise 1,701 yard koşup her koşusunda takımına ortalama 6.6 yard kazandırmış ve bunun üzerine birde 14 TD yaparak garip bir istatistik gerçekleştirmiştir.

Benim görüşüme göre seneye de NCAA’de kalıp pas özelliğini artırması gereken Robinson umarım erken bir kararla gaza gelip Vick’in tahtına oturacağım diye koşa koşa NFL’e gelmez. Her ne kadar benim şuana kadar RB’ler dahil en iyi koşuculardan (en iyi QB) biri desem de şuana kadar izlediğim koşan ve pas atan QB’ler arasında da en kötü pas atan QB diyebilirim. Bu sezon şuana kadar beş maç yapan Michigan ve Robinson’u izlemek için hala şansınız varken eğer boş anınıza gelirse ve Michigan maçı görürseniz kesinlikle oturup maçı izleyin. Bayaa bir şok halinde kalabilirsiniz hatta indirip izleyebileceğiniz sizlere bir maç önermem gerekirse bu sezon NCAA.Football.2011.09.10.Notre.Dame.vs.Michigan.720p.HDTV.x264-ORENJI torrentini bulup izleyin maç, inanılmaz tarihi bir maç.

Yazımın ekol kısmını gelince aslında takımı mı tanıtsam koçu mu diye bayaa arada kaldım diyebilirim. Benim için önemli bir yer oluşturan Nick Saban’ın takımı Alabama ile devam etmek istiyorum. Sizlerinde bildiği gibi bu sene lige giren Mark Ingram’ın takımı olan Alabama aynı zaman da ortalama olarak her sene hücumdan beş savunmadan beş oyuncu NFL’e sokmakta bu durumda Amerika’da yaşayan çoğu gencin rüyasının oluşturmakta.

Bu başarının mimarı olan Nick Saban’a gelince duruşu, görünüşü, popülerliği, oyun bilgisi inanılmaz düzeyde olan bir koç. Adam takımı sonuncu bile yapsa Amerika’da her zaman karizması ile yer bulabilecek türde bir kişilik. NCAA kariyeri boyunca 129 galibiyet 53 mağlubiyeti bulunan Saban, son üç normal sezonda 21-3 gibi yüksek bir kazanma yüzdesine sahip. 2010 yılında şampiyonluk yaşayan takımdan birçok oyuncu şuanda onun sayesinde profesyonel lige girmiş durumda.

Takımdaki bu sene veya seneye lige girebilecek oyuncuları incelediğimiz zaman ilk olarak bütün oyunu domine eden izlemesi keyif veren 3 numaralı RB Trent Richardson’la başlayacağım. Oyun tarzı olarak birebir olarak adlandırabileceğim Steven Jacson tarzı power bir RB olan Richardson ilk iki sezonun da Mark Ingram’ın arkasında oynamasına rağmen takımına 1,400 yard ve 14 TD kazandırarak şuan bütün RB’ler arasında en göze çarpan oyunu sergilemiştir. İzlerken “yok artık” dedirten birçok koşuyu gerçekleştiren Richardson gerçekten de takip edilmesi gereken bir oyuncu. Fiziki ölçülerine gelince 180 cm boyunda 102 kilo ağırlığında tam bir kas yığını olan oyuncu şuan NCAA’deki bütün defans oyuncularından bir yıl ömür aldı diyebilirim. Son olarak da kendisinin 1991 doğumlu olduğunu söyleyerek onunla ilgili olan kısmı bitiriyorum.

Bu sene lige girme ihtimali olan diğer iki hücum oyuncusu 4 numaralı Marquis Maze ve 15 numaralı Darius Hanks, ikisi de birbirinden yetenekli iki top tutucu şuan Alabama hücumlarında büyük rol oynamakta ve ayrı zaman da çoğu return’de sahne almaktalar. Her ne kadar ikisi de bir Julio Jones olmasa da takımlarına kazanma konusunda çok yarar sağlamış iki oyuncu diyebilirim.

Alabama defansına döndüğümüz zaman her ne kadar dışarıdan bakıldığı zaman offence oyuncularının agresif oyunları ön planda gözükse de bence Nick Saban’ın en iyi olduğu kısım savunma anlayışı diyebilirim. Her yıl kesinlikle bir D-Line lige yollayan Alabama genelde savunmada atletik akıllı oyun bilgisi yüksek oyuncular barındırarak istediği zaman maçın kontrolünü ele alabilen bir takım haline gelmiştir.

Sizlerinde bildiği gibi big hit seven safety hayranlığımdan dolayı ilk olarak 4 numaralı Mark Barron ile başlamak istiyorum. Oynadığı üç yılda ortalama 70 tackle ile oynayan Barron kariyerinde bu sene hariç 10 interception’a sahip bir oyuncu. Aynı zamanda 4 sack’i olan Barron 188 boyunda ve 98 kilo ağırlığında. Üç yılda birçok takımda koçlar tarafında seçilen Barron NFL’e belki ilk iki turda giremese de benim görüşüme göre kesin NFL’de kendine yer bulacaktır. Onu izlerken yanında bir de Cornerback oynayan 21 numaralı Dre Kirkpatrick’e de bir göz atsanız iyi olur diyebilirim.

Son olarak da Alabama savunmasının en can alıcı ikilisi OLB #30 Donta Hightower ve 41 numaralı 2012 draft’ın da büyük ihtimalle ilk tur seçimi olacak olan Courtney Upshaw’dan bahsetmek istiyorum. Hightower 193 cm ve 118 kilo Upshaw ise 188 cm ve 119 kilo sizce bu ikili her pozisyonda içeriye girmeye çalışırsa ne olur? Tahmin ettiğiniz gibi QB her pozisyon çim yutuyor RB’lerin gözü kararıyor Lineman’de geriye gitmekten öne gitmeyi unutuyor diyebilirim. Mutlaka televizyonda Alabama maçı görünce zamanınızı verip onları izleyin ve nasıl her sene birileri gidip yerlerine diğer efsanelerin geldiğin kendi gözlerinizle görün diyorum ve haftaya umarım zaman bulup bir maç izlerim ve farklı takımları da size aktarma şansı elde edebilirim görüşmek üzere…