Bu hafta oynanan Houston Texans – Pittsburgh Steelers maçında iki takımda da önemli isimler sakatlıklar yaşadı. Andre Johnson, Ben Roethlisberger, James Harrison gibi yıldız oyuncuların sakatlıkları hem takımları hem de NFL severleri oldukça üzdü.

Sezon başından beri offseason’da yaşanan lokavtın etkilerini en çok yaşayan takımların başında gelen Steelers’a, running back Rashard Mendelhall (Kasık), DE Aaron Smith (Ayak), RB Mewelde Moore (Ayak Burkulması) sakatlıklarından sonra bir kötü haberde hafta sonu oynanan maçta sakatlanan yıldız linebacker James Harrison dan geldi.

Yıldız savunma oyuncusunun maçtan sonra yapılan kontrollerde ameliyat olması gerektiği anlaşıldı. Harrison’ın kaç hafta sahalardan uzak kalacağı ise açıklanmadı.

Öte yandan aynı maçta sakatlanıp oyuna özel botla devam eden Ben Roethlisberger in ise bu hafta oynanacak Tennessee Titans maçında oynayabileceği açıklandı.

Yıldız quarterback maç sırasında Texans savunasının sertliğinden fazlasıyla nasibini almış ancak bütün darbelere rağmen oyunda kalmıştı.
29 yaşındaki yıldız oyun kurucu maçı 30 pas denemesinde 16 isabet, 206 pas yardı ve bir interception ile tamamlayıp kötü bir performans ortaya koymasına rağmen gösterdiği azim karşısında takdir toplamıştı.

Aynı maçta sakatlanan bir diğer oyuncu ise Houston Texans’ın yıldız wide receiver’ı Andre Johnson idi. Johnson birinci çeyrekte yaptığı koşu oyunu sonrası sakatlanmış ve oyuna devam edememiş, maçın geri kalanını kenardan seyretmek zorunda kalmıştı.

Maç sonu basın toplantısına katılan Houston head koçu Gary Kubiak, Johnson’ın durumu ile ilgili olarak “Şu an hala kontrolleri sürüyor ama korkarım adale yırtılması söz konusu ancak son kontrollerden sonra belli olacak” diye konuştu. Israrlı sorular üzerine Kubiak “Onu kaybetmeyi tabii ki istemiyoruz ama onun sağlığı her şeyden önce geliyor duruma göre kadromuzu şekillendireceğiz.” dedi.

Anre Johnson’ın gelecek haftaki Oakland Raiders maçında oynayamaması durumunda Jacoby Jones’un yıldız oyuncu yerine ilk 11’de başlaması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi