NFL’de sezonun dokuzuncu haftasında Indianapolis Colts ile birlikte sezonun galibiyetsiz ekiplerinden olan Miami Dolphins, Kansas City Chiefs’i 31 – 3 gibi farklı bir skorla yenerek ilk galibiyetini aldı.

Sezonun başından beri birçok yakın maçı kaybeden Miami ekibi Pazar günü, oyun kurucu Matt Moore’un 244 yard ve üç touchdown pası ile yıldızlaştığı, Reggie Bush’un 92 yard koşup bir touchdown yaptığı maçı rahat kazanarak şanssızlığını kırmış oldu.

Dolphins defansının da başarılı performansı ile Chiefs’e touchdown imkanı vermediği maç sonrasında Dolphins head koçu Tony Sparano, “Etrafta dolaşıp rakibin kötü oynamasını beklemek yerine takımımız çıkıp maçı kazandı. Bu görmeyi beklediğim bir şeydi.” açıklamasını yaptı.

Miami Dolphins bu skorla geçtiğimiz sezonu da dahil ettiğimizde toplamda 10 maç sonra galibiyet ile tanışmış oldu. Yeşil beyazlı ekip bu sene ikinci haftada Cleveland Browns’a bir sayı ile yenilmiş, iki hafta önce Denver karşısında 15 – 0 öne geçmesine rağmen uzatmalara giden maçı 18 – 15 kaybetmişti.

Geçtiğimiz haftada New York Giants karşısında yedi sayı öne geçen Dolphins maçı 20 – 17 kaybetmişti.

Öte yandan Miami, dört maçtır kazanan Kansas City’yi yenerken Indianapolis Colts, tight end Dallas Clark’ın sakatlandığı maçta Atlanta Falcons’a 31 – 7 yenilerek taraftarlarını üzmeye devam etti.

Anlaşılan o ki şuanda ligin galibiyetsiz tek takımı olan Indianapolis Colts için güzel günler yıldız quarterback Peyton Manning iyileşene kadar geri gelmeyecek.

Yazan: Haber Servisi