1- Green Bay Packers (7-0): BYE

2- San Francisco 49ers (6-1): Kolej takımı havaları onları bu yıl playoff’a taşıyacak. Hücumu zayıf Browns’ı zorlanmadan geçtiler. 1998’den bu yana ilk kez sezonda 6-1 lik galibiyet oranını bu kadar erken yakaladılar.

3- Detroit Lions (6-2): Ford Field’ta üst üste 2 yenilginin ardından baskıyı Denver deplasmanında atlattılar. Zor maçlarda elleri terleyen Lions’ın QB’si Matthew Stafford Broncos’un zayıf savunmasında istatistiklerine zirve yaptırdı.

4- Pittsburgh Steelers (6-2): Son 1 aydır her hafta iyiye giden Steelers,  Patriots karşısında zirve yaptı. Big Ben’in sakin hücumları, Polamalu’nun önderliğinde agresif savunma onları sezonun geri kalanında yenilmez yapabilir.

5- Baltimore Ravens (5-2): Kendi evlerinde Cardinals karşısında kabustan uyandılar. Rahat kazanmaları beklerken ilk yarıda 21 sayı yediler. Genç RB Ray Rice’ın 3 TD lik koşusu ve Cundiff’in field goal vuruşuyla kazanın kapısından döndüler.

6- Buffalo Bills (5-2): Haftaiçi sözleşmesini uzatarak 59 m. $’ı cebine koyan Ryan Fitzpatrick’in 27/21 pas oranı 262 yards ve 2 TD yptırınca Redskins’e erken havlu attırdılar.

7- Cincinnati Bengals (5-2): Kötü Seahawks karşısında çok rahat kazandılar. Çaylak QB Andy Dalton, ilk half-court TD pasını Seattle’da yaptı. Hissetirmeden zirvedekilere katılıyorlar.

8- New England Patriots (5-2): Steelers savunmasına karşı adeta duvara çarptılar. Bu yılın en düşük yardsını kat edip, maç boyunca neredeyse savunmada kaldılar.  OffensiveLine rezalet bir oyun çıkararak Brady hep baskı altına aldırdı. AFC’de ki en büyük rakipleri karşısında iyi bi sınav veremediler.

9- New York Giants (5-2): Eli Manning’in 349 yard’lık pas performansı ile maça tutundular. Dolphins’i yenselerde, üst sıralarda playoff potasında gözükselerde önlerinde öyle bir fikstür var ki, bu oyunla mücadeleyi maçların son çeyreğe dahi taşımaları zor.

10- Houston Texans (5-3): Arion Foster 30 rush, 112 yards yaparak Jaguars’ı tek başına yıktı desek çokta abartmış olmayız. Hücumda QB Matt Schaub’ın pas isabeti düzelmezse bir üst seviyeye çıkamayacaklar.

11- New Orleans Saints (5-3):
 Haftanın en büyük sürprizini STL Rams karşısında yenilerek yaptılar.  LB’lerin yetersizliği Rams’e ilk galibiyetini aldırırken Drew Brees 2 interception yaparak hayal kırıklılığı yaşattı.

12- Atlanta Falcons (4-3): BYE

13- Chicago Bears (4-3): BYE

14- Oakland Raiders (4-3): BYE

15- Kansas City Chiefs (4-3): Uzun zamandır bu kadar spekteküler Touchdownlar izlememiştim. Uzatmada yendikleri Chargers’la o kadar çekişmeli bir maç çıkardılar ki ilk kez Pazartesi futbolundan bu kadar keyif aldım.

16- New York Jets (4-3): BYE

17- San Diego Chargers (4-3): Daha ilk çeyrekten 2 interception yapan Phillip Rivers maçın direksiyonunu Kansas City’e verdi. Top kayıplarının fazlaca olduğu aksiyonu bol Chiefs maçını uzatmada kaybettiler. Bu mağlubiyet bulundukları division için kendilerine sıkıntı yaratacaktır.

18- Tampa Bay Buccaneers (4-3): BYE

19- Cleveland Browns (3-4): Sadece savunma yaparak playoff yapılmayacağını anlamaları gerek. Koşu oyunları zayıf,  QB Colt McCoy yetersiz.

20- Tennessee Titans (3-4): Daha ilk yarıdan ligin en kötüsü Colts’u yıktılar. Bu maç onlar için ölçü olmasada playoff yolunda hata yapılmaması gereken bir maçtı.

21- Dallas Cowboys (3-4): Eagles karşısında resmen tel tel döküldüler. Daha ilk yarıdan maç 24-0 olmuştu. Savunma kurgularında Micheal Vick’e o kadar konsantre oldularki geriden gelen RB’ler Cowboys’u yıktı geçti. Division’larında yara alsalarda hem Giants’tan hem de Eagles’tan daha rahat bir fikstürü var. Kötü halleriyle bile galibiyet serisi yakalayacaklardır.

22- Philadelphia Eagles (3-4): Cowboys savunması o kadar çok Micheal Vick’e önlem aldıki LeShaun MacCoy’a 185 yardslık kariyer maçı çıkaracak kadar boş alan bıraktı. Eagles, 34-7 ile Cowboys’u sahadan silerken Micheal Vick takımını müthiş yöneterek sakatlığın bütün etkilerini üzerinden sildiğini Lincoln Financial Fields’a gösterdi.

23- Washington Redskins (3-4): Oynadıkları her takımın QB’sini yıldız yapan bir savunma hatları var. 28-0’lık Bills hezimetinde kendi QB’leri John Beck hücumları ileriye taşıyamadığı gibi 2 interception yaparak kara tahtaya adını yazdırdı.

24- Denver Broncos (2-5): İlk kez kendi evindeki bir maça 11’de başlayan QB Tim Tebow’u Denver’ın rakımı yüksek havası fena çarptı. Lions maçının ardından Tebow her eleştiri programında NFL’in en kötü QB’si gösterilecek kadar kötü bir performans sergiledi.

25- Seattle Seahawks (2-5):
 Charlie Whitehurst geçen hafta gelen şansı o kadar kötü kullandıki Bengals karşısında QB pozisyonunda Tarvaris Jackson’ı görmek zorunda kaldık. Birleşik Devletlerin en ucundaki bu güzel şehiri izlenecek kılan tek şey “Grey’s Anatomy” olmaya devam edecek. Bu yıl da ümit yok.

26- Carolina Panthers (2-6): Çaylak Cam Newton bu yüzyılın en keyif veren oyuncularından biri olacağı kesin. Takımın sıralamada ki yerine ve mağlubiyetlerine bakmamak lazım. Cam Newton için Panthers’in her maçı izlenir. Vikings karşısında da gerektiğinde koştu, pas isabeti çok yüksek olmasada 3 TD yaptırdı. 31 yards tan field goal vuruşunu kaçırmasalardı maçı uzatacaklardı.

27- Jaksonville Jaguars (2-6):
 Savunmalarında çok iyi yardımlaşıyorlar. Ama QB Blaine Gabbert soyadı gibi hücumları gebertiyor(!). Tim Tebow’a en kötü diyenlerin birde Gabbert’ı izlemelerini öneriyorum.

28- Minnesota Vikings (2-6): İki çaylak QB’in maçında kazanan Christian Ponder oldu. Panthers deplasmanın field goal vuruşuyla kazanırken önümüzdeki yıl için iyi bir kimya oluştumaya şimdiden başladılar.

29- Arizona Cardinals (1-6): Baltimore deplasmanında efektif bir ilk yarının ardından ikinci yarıda Ravens tarafından ezildiler. Kazanma geleneklerinin olmamasının cezasını çektiler.

30- St. Louis Rams (1-6): ilk 7 haftaya göre çok farklı bir karakter sahaya koyunca ilk galibiyetlerini aldılar. Steven Jackson ve Brandon Llyod koşularıyla New Orleans savunmasını darmadağın yaptılar. Jackson ve Llyod bu performansta oynarlarsa playoff takımı olabilirlerdi. Artık çok geç.

31- Indianapolis Colts (0-8): Bu sezon sıfır çekecekleri garanti gibi. Titans’a karşı ilk yarıdan 20-0 geriye düştüler. Peyton Manning bile gelse bu kadar yenilmeye alışan bir takımın toparlanması imkansız. Manning sakatlığında oynayan Curtis Painter bu maçtaki 2 interception’ı nedense kimseyi şaşırtmadı.

32- Miami Dolphins (0-7): Bu takıma son çeyreklerde bir şeyler oluyor. New York deplasmanında Giants’a son çeyrekte okadar kötü savundularki yine yenilmekten kurtulamadılar. Head coach Tony Sparano’nun kovulması an meselesi. Dolphins’in RB’si Reggie Bush, Kim Kardashian lanetinin ardından yıllar sonra ilk kez 100 yards ın üzerine çıktı.