Geçtiğimiz hafta 2008 yılındaki Super Bowl’dan sonra ilk defa New York Giants ile karşılaşan ve bu maçı da Super Bowl’daki gibi son dakikada kaybeden New England Patriots, Çarşamba günü mağlubiyetin ardından yıldız DL Albert Haynesworth ile yollarını ayırmıştı.

Yazın Chad Ochocinco ile birlikte Patriots’ın flaş transferlerinden biri olan Haynesworth’un takımından kesilmesinden önce basına konuşan Patriots head koçu Bill Belichick, yaptığı açıklamada Haynesworth’e ihtiyaçları olmadıklarını söyleyerek, “Bir sürü aktif defensive line oyuncumuz var ve onları farklı rotasyonlarda oynatabiliyoruz.” demişti.

Albert Haynesworth’un New England’daki macerası sadece yarım sezon sürerken, yıldız oyuncu yeni takımını oldukça çabuk bulduk. 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu serbest bırakıldıktan bir gün sonra, serbest oyuncular havuzundan Tampa Bay Buccaneers tarafından seçildi.

Bucs genel menajeri Mark Dominik yaptığı açıklamada, 2010 yılı ilk tur seçimi Gerald McCoy’un sakatlığının Haynesworth transferinde büyük rol oynadığını söyledi. “Albert Haynesworth’un şuanda kadromuza katabileceğimiz en iyi defensive tackle olduğunudu düşündüm.” diyen Dominik, yaptığı hamlenin mantıklı olduğunu söyledi.

Öte yandan Buccaneers’ın Haynesworth’e yer açmak için Salı günü kadrosuna kattığı bir başka defensive tackle John McCargo ile yollarını ayırması da bu transferin ilginç bir notu oldu.

Bu sezon Tampa ekibinden 750,000 dolar para alacak olan Albert Haynesworth, bu sezon çıktığı altı maçta sadece üç tackle yapabilmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Yazan: Haber Servisi