Pazar gecesi oynanan ve büyük gerginliklere sahne olan maçta Chicago Bears kendi sahasında Detroit Lions’u 37 – 13 yenerek bu sezon ki altıncı galibiyetini aldı.

Chicago Bears’ın sahası olan Soldier Field Stadyumu’nda oynanan maçta Bears’a galibiyeti defans takımının müthiş azmi getirdi desek yeridir. Karşılaşmada dört interception, iki fumble yaptırıp, rakip hücuma maçın son dakikasına dakikasına kadar touchdown yüzü göstermeyen Urlacher ve arkadaşları bir NFL takımında defansın da ofans kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladılar.

Karşılaşmada öne çıkan bir diğer isim ise yine Devin Hester’dı maçın ikinci çeyreğinin başında yaptığı 82 yard’lık Punt Return touchdown ile kariyerinde 12.return touchdown’ını yaparak NFL rekorunu bir kademe daha arttırdı.

Maçın asıl olayı ise son çeyrekte yaşandı. Detroit atağında interception yapan Chicago CB’i Tim Jennings’in topu yakaladıktan sonra koşarken onu korumaya çalışan DB D.J. Moore’un, Matthew Stafford tarafından kaskından çekilerek yere indirmesi ile ortam bir anda gerildi.

Yerden kalkarak rakibine saldıran Moore’a bir anda Detroit oyuncularının karşılık vermesi ve Bears oyuncularının da olaya dâhil olmasıyla saha bir anda karıştı.

Çıkan kavga hakemler ve sideline da bulunanlar tarafında yatıştırılırken, hakemlerin görüntüleri tekrar izlemesi sonucu D.J. Moore’un Stafford’a yumruk attığı ve kavgayı çıkardığı sonucuna varıldı. D.J. Moore oyundan ihraç edilirken, maç sonuna kadar yapılan oyunların daha çok sertleşmesine rağmen iki takım oyuncuları sahayı tokalaşarak terk ettiler.

Moore maç sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayın sorumlusunun Stafford olduğunu söylerken “Ben onu sadece engellemeye çalıştım o ise beni boynumdan tuttu ve yere indirdi. Kafamı yere çok kötü vurdum sakatlanabilirdim.” diyerek kendini savundu. D.J. Moore’un disiplin cezası almasına kesin gözüyle bakılırken, başarılı oyuncu çoktan NFL çevreleri tarafından çoktan ‘’Dirty Player’’ damgasını yemiş oldu.

Olayın diğer kahramanı olan Stafford ise basın mensuplarının Moore’un açıklamalarına yönelik sorularına ise “Ben ona kural dışı bir harekette bulunmadım Jennings’i yakalamaya çalışırken o beni yakaladı, ondan kurtulabilmem ve yere düşmesi hoşuna gitmedi galiba .” diye cevap verdi.

Genç QB Stafford, Chicago karşında 63’de 33 pas başarısı, 329 pas yardı, bir touchdown pası ve dört interception ile oynayarak bu sezonki en kötü performansını ortaya koydu. Stafford bu maça kadar bu sezon oynadığı maçlarda toplam dört interception atmıştı.

Chicago’da ise geleceğine şüphe ile bakılan quarterback Jay Cutler ise maçı 19’da 9 pas başarısıi 123 pas yardı ile tamamlarken touchdown pası atma başarısı gösteremedi. Ancak savunmanın yaptığı sayılar ve gösterdiği üstün performans sayesinde Bears bu maçta Cutler’a pek ihtiyaç duymadı.

Yazan: Haber Servisi