Bu sezon oynadığı 11 maçın sekizini kaybedip büyük hayal kırıklığı yaratan Jacksonville Jaguars’da takımda dokuzuncu sezonunu geçiren head koç Jack Del Rio’nun görevine son verildi.

Jaguars tarihindeki ikinci head koç olan Del Rio’nun görevi takım sahibinin yaptığı önceki açıklamalara göre sallantıdaydı. Jaguars’ın sahibi Wayne Weaver, tecrübeli koçun takımdaki 10.sezonunu yaşaması için bu sene playofflara çıkması gerektiği ultimatomunu vermişti.

Takımın defans koçu Mel Tucker, geçici head koç olarak atanırken, Del Rio, Jaguars kariyerini 69 normal sezon galibiyeti, 73 normal sezon mağlubiyeti ile tamamlamış oldu. Del Rio’nun koçluğunda AFC South’u hiçbir zaman lider bitiremeyen Jaguars aynı dönemde playoff’larda bir galibiyet ve iki mağlubiyet almıştı.

Geçtiğimiz sezonun sonunda Del Rio’yu kovmayı düşünen Weaver, koçu lokavt yüzünden takımda tutmuş ancak hiçbir asistanının kontratını yenilememişti.

Jack Del Rio, kovulmadan önce son yaptığı açıklamalarda, kötü gidişe rağmen 2011 NFL Draftı’nda ilk turdan seçtiği quarterback Blaine Gabbert ile yoluna devam edeceğini söylemişti.

Del Rio’nun son açıklaması bu olurken, Weaver’ın da takımdaki son hamlesi onu kovmak oldu. Bu hamlenin ardından el değiştiren Jacksonville Jaugars’ın yeni takım sahibi Shahid Khan oldu.

Weaver takımın satıldığını da aynı anda açıklarken, Khan şimdilik takımı başka bir şehre taşıma planı olmadığını söyledi. Khan aynı zamanda taraftarlara Jacksonville’e ilk Super Bowl şampiyonluğunu da getireceğini ifade etti.

Yapılan devirden sonra hemen Jaguars’ın Los Angeles’a taşınma konusu gündeme gelirken, NFL.com haberlerinde Jaguars organizasyonunun Jacksonville şehri ile 2027 yılına kadar anlaşması bulunduğu belirtildi.

Yazan: Haber Servisi