Bayramda tatilini evde Amerikan Futbolu ile geçirmem  başarılı bir onuncu hafta geçirmemi sağladı. İki hafta üst üste doğru tahmin yüzdemi güvenli seviyede (%60) artıya çekmiş oldum. Sezon sonuna kadar böyle devam etmesini umuyor ve bu hafta yazılma başlıyorum…
Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

JAC Jaguars @ IND Colts – JAC Jaguars -3 (D)
PIT Steelers @ CIN Bengals – PIT Steelers -3 (D)
NO Saints @ ATL Falcons – NO Saints +1 (D)
HOU Texans @ TB Buccaneers – TB Buccaneers +3,5 (Y)
DET Lions @ CHI Bears – CHI Bears -2,5 (D)
NE Patriots @ NY Jets – NE Patriots +1 (D)

Jaguars @ Colts maçı tahmin ettiğim gibi kısır geçti. Jaguars koşu hücumuyla ssati kontrol edip güçlü savunması ile maçı kazanmayı başardı.  Özellikle koşu savunması zayıf takımlara karşı Jaguars daha etkili olabiliyor.

Steelers ilk çeyrekte 14-0 öne geçince rahat bir maç geçireceğimi düşünmüştüm. Maçın gidişatı pek beklediğim gibi olmadı. Steelers hep burun farkıyla önde götürdüğü maçta üçüncü çeyreğin ortalarında rakibine yakalandı. Steelers’ın sack yapamadığı maçta Bengals Big Ben’i beş kere çizgi arkasında yakalamayı başardı. Zaten Bengals’ın maçta kalmasını bu istatistik sağladı. Oyunun sonuna doğru tecrübe ve savunma gücü farkı ortaya çıkınca Steelers yedi sayı farkla maçı kazanmayı başardı.

Saints @ Falcons maçı tam beklendiği gibi oldukça çekişmeli geçti. Futbolun doğrularını uygulayan taraf aslında Falcons oldu. Falcons rakip koşu hücumunu durdurup kendi koşu hücumunu iyi kullandı. Fakat yapılan iki kritik hata ile maç Saints’e döndü. Falcons’da H.Dougles normal sürenin son hücumunda hayatını istatistiğini yakaladı. Falcons son hücumdan TD çıkaramayınca maç uzadı ve uzatmada kendi sahasında dördüncü hakta topu rakibe vermek yerine koşmayı tercih eden Falcons Kasay’ın alan golü ile sahadan yenik ayrıldı.

Açıkçası Texans bu sezon bana en çok kaybettiren takımlardan biri oldu. Kritik pozisyonlardaki sakatlıklara rağmen rakiplerine ciddi üstünlük sağlayarak maçları kazanmayı başarıyorlar. Bu maçtada yeden oldukça etkili olan Texans skor farkını erken yakalayınca rakibi tek yönlü hücuma zorladı ve bunu meyvesini yedi. Texans’a karşı bundan sonra biraz daha dikkatli olacağım.

Geçen hafta yazımda belirttiğim gibi J.Best’in yokluğu Lions hücumunu çok ciddi şekilde etkilemiş durumda. Bu yetmezmiş gibi, Bears savunması da bildiğimiz seviyesine ulaşmış durumda. Üçüncü çeyreğin hemen başında iki “intercetion” ile skor üreten Bears farkı yakaladı ve oldukça rahat bir maç çıkardı. Bears üst üste aldığı galibiyetler ile bir anda Playoff yarışına dahil oldu.

Haftanın maçında Patriots rövanşı rakibine vermedi ve iki maçlık yenilgi serisine ezeli rakibi önünde son verdi. TE Gronkowski’nin yıldızlaştığı maçta turnover yarışını da kazana Patriots rakibi önünde rahat bir galibiyet aldı. Özellikle ilk yarının sonunda M.Sanchez’in acemice aldığı mola hafta boyunca konuşuldu. Sanchez moladan sonra TD bulsa da rakibine skor şansı tanıyacak kadar süre bırakmış oldu. T. Brady’de bu hatayı affetmedi.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 26
Yanlış: 16
Beraberlik: 1

NFL 2011 – 11. Hafta Tahminleri

JAC Jaguars @ CLE Browns

Bu hafta maç seçmekte oldukça zorlandım. Tahminde bulunacağım maçların birçoğu izlemeye deymeyecek maçlar. Jaguars ve Browns maçı bunların başında geliyor.

Geçen hafta Colts karşısında yaşanan eşleşmeye benzer bir eşleşme bu maçta da var. Browns’ın zayıf bir koşu savunması ve oldukça etkisiz bir hücumu var. Bu eşleşme Jaguars’ın bu sezon kazabileceği yegane eşleşme. Jaguars tarafında CB Mathis’in yokluğu oldukça önemli bir eksiklik gibi durrsa da Browns pas hücumu konusunda rakibi ile birlikte ligin en kötülerinden (son üçün diğer ismi de Colts zaten). Dolayısıyla oldukça düşük skorlu geçmesini beklediğim maçta MJD farkıyla Jaguars’ı şanslı görüyorum. Tek çekincem Jaguars’ın üst üste iki maç, hem de deplasmanda kazanma ihtimaline bağlanmış olmam. Aslında UNDER’da güzel bir tercih gibi gözüküyor fakat belirlenen toplam sayı oldukça düşük (34,5).

JAC Jaguars +1

CIN Bengals @ BAL Ravens

Geçen haftaki eşleşmeye benzer bir başka eşleşme de bu maçta var. Ravens geçtiğimiz hafta sürpriz bir yenilgi aldı ve division rakibi Bengals’ı bu sezon ilk defa evinde ağırlayacak. Bengals bu sezon gerçekten beklentilerin üstnde bir performans gösteriyor. Açıkçası geçen hafta Steelers karşısında beklediğimden iyi oynadılar ve iyi bir direnç gösterdiler. Fakat geçen hafta yazımda da belirttiğim gibi; henüz Ravens ve Steelers ile toplamda üç maç daha oynayacaklar. Ben ligin bu zorlu ikinci devresinde Bengals’dan bir düşüş bekliyorum.

Ravens oldukça inişli çıkışlı bir sezon geçiriyor. Açıkçası hangi Ravens takımının sahada olacağından tam emin değilim. Geçen hafta sürpriz bir şekilde Seahawks, Ravens’a karşı kazanmayı başardı. Özellikle Ravens koşu hücumunu duurdurmayı iyi başaran Seahawks yerden de iyi hücum edince galibiyet geldi. Fakat Seattle deplasmanı her zaman ligin zor deplasmanlarından biri olmuştur. Ravens’ın geçen haftaki etkiden tepki çıkaracağını tahmin ediyor ve bu maçı evlerinde rahat kazanacaklarını düşünüyorum. Özellikle R.Lewis önderliğindeki kızgın Ravens savunması çaylak QB A.Dalton’ı ellerinde çiçeklerle karşılamayacaklardır.

BAL Ravens -7

SEA Seahawks @ STL Rams

İki takımın istatistiklerine bakıldığında Seahawks kağıt üstünde daha iyi bir takım gibi gözüküyor. Seahaws’ın bu sezon aldığı galibiyetlere baktığımızda da Ravens ve Giants gibi sürpriz takımlar var. Özellikle geçen hafta Ravens koşu hücumuna karşı oldukça iyi iş çıkaran Seahawks evinde ne kadar iyiyse deplasmanda da o kadar kötü bir takım.

Son üç maçının ikisini kazanan Rams’in en son evinde Saints’i yendiği maçı canlı izleme imkanım olmuştu. D.Brees’i, sezon başındaki Packers maçı dahil hiç bu kadar kötü durumda gördüğümü hatırlamıyorum. O maçta koşu savunması konusunda ligin en kötü takımı olmalarına rağmen P.Thomas ve D.Sproles gibi oyuncuları sahadan silmeyi başardılar. Bu hafta karşılaşacakları rakiplerinin ciddi bir pas hücum gücü de yok. Dolayısıyla arka tarafta biraz daha risk alıp “box”a ekstra bir kişi daha koyabilirler. Eğer M.Lynch etkisi hale gelirse Rams için oldukça rahat bir maç olur diye düşünüyorum. Bir division maçında Rams’i ev sahibi avantajı ile birlikte tercih ediyorum.

STL Rams -1

PHI Eagles @ NY Giants

Rüya takım Eagles için çok uzun uzadıya konuşmaya gerek yok. Geen hafta Cardinals karşısında kendi evlerinde yenilerek playoff umutlarını oldukça zora soktular. Bundan sonra tüm maçlarını kazanmak zorunda olan Eagles’da kötü haber bunla da kalmadı ve bu maçta Vick’in oynama ihtimalinin oldukça az olduğu belirtildi. Vick’in yeri V.Young’ın başlaması bekleniyor. Uzun zamandır ful bir maç çıkarmayan Young’ın bir anda çaylak yılındaki haline dönmesini beklemiyorum. Üstelik kazanmak zorunda olan ev sahibi division rakibine karşı…

Geçen hafta Giants, Eagles’a nazaran daha güçlü bir rakibe deplasmanda boyun eğdi. Cowboys’un da galip gelmesi ile birlikte bir anda NFC East’te işler yine karıştı. Bu hafta rüya takım (!) Eagles karşısında glibiyet almaları şart zira Cowboys zayıf Redskins ile oynayacak. Bu maçta A.Bradshaw oynayacak olsaydı içinm çok daha rahat olacaktı fakat yavaş B.Jacobs ile zayıf Eagles koşu savunmasından çok faydalanabileceklerini düşünmüyorum. Yine de gerek savumada gerek hücumda daha iyi takım olarak gördüğüm Giants’ın uzun zaman sonra ilk maçına çıkacak Young’a karşı bu kritik maçı alacaklarını tahmin ediyorum. Geçen hafta yenilmiş olmaları, yüksek bulduğum handikapa rağmen, tercihimin arkasında durmamı sağlıyor.

NY Giants -4,5

Not: Yazımın başında da belirttiğim gibi bu hafta maç seçmekte oldukça zorlandım. Kendimi rahat hissettiğim bir tane bile maç yok bu hafta. %50’lik bir yüzdeyi başarı olarak kabul edeceğim.