Pazar günü Georgia Dome stadyumunda oynanan ve baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta New Orleans Saints, Atlanta Falcons’ı uzatmalarda kicker John Kasay’in 26 yardlık alan golü ile 26 – 23 kazanmasını bildi.

New Orleans Saints’de yıldız oyun kurucu Drew Brees 43’de 30 pas isabeti, 322 pas yardı ve iki touchdown ile takımına katkı yaparak, takımına bu sezonki yedinci galibiyetini kazandırdı.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Falcons head koçu Mike Smith “Bütün hafta boyunca uzun uzun çalışmamıza rağmen çalıştığımız pozisyonlarda maçı kaybettik. Bazı oyuncularımın sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesi gerekiyor. Biz bütün hafta boyunca sert oyun oynayarak maçı kazanma planı yapmıştık ancak bu planımızı uygulayamadık.” dedi.

Basın toplantısına katılan Atlanta running back’i Michael Turner ise “Ben sadece bir anda önümde biten adamları gördüm, çok sert oynadılar ve bizi durdurdular, kazanmayı çok istiyordum.” açıklamasını yaptı.

New Orleans Head Koçu Sean Payton ise yaklaşık bir ay kadar önceki yaşadığı tatsız sakatlıktan dolayı takımını koltuk değnekleriyle kenar çizgisinden yönetmeye çalışırken basın mensuplarının sağlığıyla ilgili soruları üzerine “Doktorum ile bu sabah görüştüm takımımı yönetmemde her hangi bir sakınca olmadığını söyledi. Ben de takımımı yalnız bırakmak istemedim.’’ dedi.

Payton maç ile ilgili sorular üzerine “Çok güzel bir akşam yaşıyoruz güzel bir galibiyet aldık zor oldu ama takımım bu galibiyeti almayı başardı bizim içinde önemli olan budur.” diye konuştu.

Bu sonuçla birlikte Saints, NFC South’da liderliğini sürdürürken Atlanta Falcons, rakibinin iki galibiyet gerisine düştü. Uzatmalarda gelen galibiyet, Saints’in en yakın rakibiyle galibiyet-mağlubiyet sayısını eşitlememesi adına önemliydi.

Yazan: Haber Servisi