Arka arkaya galibiyetler alan Houston Texans’da her ne kadar sahadaki işler iyi gitse de quarterback sıkıntısı devam ediyor. İki hafta önce sezonu kapatan yıldız QB Matt Schaub’dan sonra onun yerine ilk 11’e giren Matt Leinart’da ilk maçında sezonu kapattı.

Geçtiğimiz yıl Arizona Cardinals’dan gönderildikten sonra Texans ile anlaşan Leinart’ın kariyerini geri kazanmak için eline geçen fırsat bir çeyrekten kısa sürdü. Takımının Jacksonville Jaguars’ı 20 – 13 yendiği maçta sol köprücük kömüğü kırılan Leinart maç sonunda yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu ama önümüzdeki sezon için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Texans head koçu Gary Kubiak, 2009 yılından sonra ilk defa ilk 11’de bir maça çıkan solak quarterback’in önümüzdeki haftalarda ameliyat olacağını söyledi. Kubiak’ın yaptığı bir diğer açıklamada herkes de heyecan uyandırdı.

Houston’ın yeni bir quarterback ile anlaşacağını duyuran Kubiak, herkesin aklına Texans’ın efsane quarterback Brett Favre ile anlaşma ihtimalini duyurdu.

Favre konusunda, “Kimseyi dışarda bırakamazsınız. Konuşulan bir sürü isim var. Bu konuda girişimlerimiz devam edecek. Şuanda hiçbir ismi geçen oyuncuları reddedemeyeceğim gibi hiçbirini de onaylayamam.”

Brett Favre’ın menajeri Bus Cook ise yaptığı açıklamada Texans’ın kendisiyle Favre için kendisi ile iletişime geçmediğini söyledi.

Öte yandan boşta olan oyun kuruculardan Jake Delhomme, Texans ile deneme idmanına çıktı. Boşta olan QB’lerden Trent Edwards, Jeff Garcia ve David Garrard’ın da Texans ile adı geçiyor.

Eğer Texans bu hafta içinde bir QB ile anlaşmaz ise Pazar günkü Atlanta Falcons maçında beşinci tur draftı çaylak T.J. Yates ilk 11’de çıkacak.

Yazan: Haber Servisi