Genellikle deplasman ekiplerinin ev sahibi takımı yendiği bu haftada kazanabilen ev sahibi takımlardan biri Dallas Cowboys’du. Cowboys Stadyumu’da oyun kurucusu Tony Romo’nun yıldızlaştığı maçta Dallas, Buffalo Bills’i 44 – 7 gibi farklı bir skorla yenerek bu sezon ki beşinci galibiyetini elde etti.

NFL’de dokuzuncu sezonunu geçiren yıldız QB Tony Romo maçı 23/26 pas isabeti ile % 88.5 gibi pas oranı yakalayarak 270 pas yardı ve üç touchdown pası ile takımına önemli bir galibiyet kazandırdı.

Dallas’ta dikkat çeken bir diğer oyuncu ise cornerback Terence Newman oldu. Newman yaptığı iki interception’dan birinde de touchdown yaparak galibiyete katkıda bulundu.

Maç sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dallas Cowboys un sahibi Jerry Jones ‘”Takım çok güzel bir ivme yakaladı. Tony’nin bu takıma olan katkısı inanılmaz ancak bu yükü daha ne kadar taşıyabilir bunu bilmiyorum. Felix Jones’un sakatlığı ile bu sezon ki yükü biraz daha arttı. Ancak bu yıl draft ettiğimiz DeMarco Murray de Felix’in yokluğunu aratmamaya çalışıyor. Bunu bende takımımızın koçu da görmekte.’’ dedi.

Bu sezon üçüncü tur yedinci sıradan draft edilen çaylak running back DeMarco Murray, Buffalo karşısında 20 koşu oyununda 135 pas yardı ve bir touchdown’ının yanı sıra 36 receiving yard ve bir Fumble ile maçı tamamladı. Sakatlığı geçen Felix Jones’un şuanda oldukça formda olan Murray’den formayı kapması zor gözüküyor.

Öte yandan Buffalo Bills’de ise oyun kurucu Ryan Fitzpatrick 20/31 pas başarısı, 146 yard bir touchdown ve üç interception ile Cowboys karşısında hayal kırıklığı yarattı.

Maçtaki bir diğer ayrıntı ise Buffalo Bills wide receiver’ı David Nelson’ın yaptığı touchdown sonrası topu kız arkadaşı olan Dallas cheerleader’ı Kelsi Reich’e vermesi ve ona sarılması oldu. Maçtan sonra NFL.com’da chat odasında bayan hayranlarının hışmına uğrayan Nelson “Lütfen ben sadece topu ona vererek onu her zaman düşündüğümü göstermek istedim. O benim bu spora olan sevgimi bir kat daha arttırıyor.” diye açıklamada bulundu.

Yazan: Haber Servisi