NFL’de Cumartesi günü San Diego Chargers ile karşılaşan Detroit Lions, sahadan 38 – 10 galip ayrılarak tam 11 yıl sonra adını tekrardan playoff’a yazdırmayı başardı. Muhteşem bir sezon geçiren Lions QB’si Matthew Stafford, takımını playoff’a taşırken, Chargers’ın da playoff umutlarını tüketmiş oldu.

Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü sakat geçirip, bu sezon büyük bir çıkış yapan Matthew Stafford, Chargers maçının ilk yarısında üç touchdown pası atarak takımını galibiyete taşırken bu sezon ki 36.touchdown pasını vermiş oldu.

2008 sezonunda oynadığı 16 maçı da kaybeden ve bu alanda NFL tarihindeki tek takım olan Detroit Lions bu sezon ki 10.galibiyetini alarak wildcard biletini cebine koymuş oldu.

11 sezondur playoff’a hasret kalan Detroit Lions en son playoff oynadığı 1999 yılında NFL efsanelerinden RB Barry Sanders takımın lideri konumundaydı.

2009 yılı NFL Draftı’nda Matthew Stafford’ı ilk sıradan seçen Lions bu hamle ile takımın geleceğini garanti altına almış olduğunu gösterdi.

Öte yandan San Diego Chargers, bu sezon ki sekizinci mağlubiyetini alarak üst üste ikinci sezon playoff trenini kaçırmış oldu.

Chargers’da head koç Norv Turner’ın görevi tehlikeye girerken önümüzdeki sezon San Diego ekibinin nasıl bir yapılanmaya gideceği büyük bir merak konusu.

Yazan: Haber Servisi