Kulüpler Ligi’nde bu hafta oynanan ve oynanacak maçlar hakkında;

Kulüpler İkinci Ligi’nin ilk hafta maçları bu hafta 1. Ligin aksine tüm maçların oynanması ile tamamlandı.

Önce içinde bulunduğum maçtan başlayalım. Anadolu Akıncıları, Yeditepe Kartallarının kendi evinde ağırladı. İstanbul takımı alışık olmasada aslında sıcak bir Eskişehir gününde oynandı maç. Maça Yeditepe returnle başlasada, ilk sayı şansını Anadolu yakaladı. Uzun bir drivedan sonra Yeditepe tehlikeli bölgesinden kale vuruşu denemesi az farkla sağdan dışarı çıktı. Uzak direkteki hakem sayı, yakın direkteki hakem ise iptal kararı verince iki tarafta sessiz kaldı. Daha sonra Yeditepe Hücumda başarılı olmayınca ilk çeyrek 0 – 0 beraberlikle tamamlandı. İkinci çeyreğin başında Anadolu güneşi arkasına alarak hucüm etmeye başladı. 2 downda İnterception return ve TD bulan Yeditepenin sevinci, pas interference kararı ile yarım kaldı. Ve hemen 2 down sonra Anadolu uzun bir pasla ilk kanı akıttı. 7 – 0. Akıncıların sevinci sadece 1 down sürebildi çünkü arkasından yapılan başlama vuruşunda Kartallardan 11 numara Efe Kırmızer 90 yard koşarak sayıyı hanesine yazdırdı. 1 sayı denemesi başarısız olunca durum 7-6 oldu. Burada parantez açarak Efe’nin maçın adamı olduğunu söylemem lazım. Daha sonra hucümda etkili olan Kartallar… İlk yarıyı 7-13 önde kapattı…

İkinci yarıda önce interception sonrası kısa saha vantajı ile sonrada punt returnden, tekrar parantez yine Efe, sayıyı bulan Yeditepe 7-27 öne geçti… Maçın bitmesine 8 dakika kala 2 sayısını bulan Anadolu skoru 14 – 27 ye getirdi… Hemen arkasınadan Kartallar hücumun ilk hakkında topu kaybedince. Maça tekrar heyecan geldi. Burada maçın 2 kırılma noktası sahada yien tecrübeli oyuncu ve koç Oktay Çavuş’tan geldi. Cepte yükselen Anadolu oyun kurucusu Emre’nin sahada boş WR topu aktarmasını kör noktasından yetişip topu son anda çelerek engelliyen Oktay topu takımına kazandırdı ve   maçta böyle sona erdi… Maçta oyuna doğrudan etki eden oyuncu En baştada söyeldiğim gibi Efe Kırmızıer, 1 tane çok zor interception ve 2 return TD dışında, 2 anadolu koşusunuda son adam olarak koşucuyu ayaklarında yakalıyarak bence takımına maçı kazandırdı. Hani transfer etmek isteyen olursa Smiley

İkinci Lig açılış maçı ise Isparta ile Dokuz Eylül Efeleri arasında Isparta’da oynandı. Çekişmeli geçen maçtan Isparta 12-10 galip ayrıldı. Isparta Double-wing sistemi ile oynayan disiplinli ve hırslı bir takım. Geçen sene kurulan takım ilk senesinde Üniversiteler Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Bu senede Grubunda geçen senenin play-out finalisti Efeleri yenerek iddalı olduğunu gösterdi. Maçın ilk yarısında 2 sayı bulan Isparta 12 -0  öne geçti. İkinci yarı ise Efelerin sayıları geldi. 1 TD ve 1 safety ile 10 sayı bulan Efeler maça ortak olsada maç bu skorla tamamlandı. Efeler takımıda geçen sene kurulan lisans ücretleri konusunda sıkıntı yaşamış bir takım. Tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Geçen seneye göre en büyük farkları önemli RB’lerinden Hazar’ı sakatlık sonucu kaybetmiş olmaları…

A grubunun 2. maçında ise Ege Yunusları, Mersin Yaban Atları karşısında belkide beklenen de açık bir skorla 32-0 lık bir galibiyet aldı. Maçı izlemediğim için yorum yapmak doğru değil ama ben Mersin’in bu sene daha etkili olacağını düşünüyordum.

Geçen sene kurulduğundan beri sıkıntı yaşayan takım bu seneye daha sabit bir sistemle başladı. Anladığım kadarı ile oyuncuların sisteme tam alışamaması gibi bir sorunları var. Üniversitenin de destek vermemesi işlerini zorlaştırıyor. Mersin takımının daha iyi sonuçlar almasını gönülden diliyorum. 

Ege ise köklü bir takım bu seneye iyi bir sonuçla başlamaları, takım adına iyi bir işaret. Bu grupta 2. hafta maçları sonrası tablo yavaş yavaş netleşmeye başlayacak.

B grubunun diğer maçında ise Sakarya Tatankaları – Koç Aygırlarına konuk oldular. Sakarya geçen seneki son maçını yine Koç ile oynamış ve bu maçı 24 – 8 Koç kazanmıştı… Bu sezon ki karşılaşmadan ise galip ayrılan taraf 14 – 8 lik skorlar Sakarya oldu. Sakarya takımı askere gidecek olan emektar oyuncuları Kerem Saygılı’ya iyi bir askerlik hediyesi verdi.

Sakarya koşu oyunlarında etkili bir takım, Sakarya’yı yenmek isteyen takımların 2-3 TD yapılması lazım yoksa işleri zor. Geçen seneki maçlarıda yakın ve az skorlu bitmişti. Koç Aygırlarını ise birleşmeden bu yana izleyemedim. Bu maça eksik çıktıkları bilgisi geldi. Önüzdeki hafta oynanacak Pars maçı biraz daha belirleyici olacaktır.

Bu grupta Yeditepe, eksik oyuncularına rağmen aldığı Anadolu galibiyeti ile bir adım önde. Eksiklerini Mart ayında oynayacakları maça kadar tamamlayacaklardır. Bu grubun   çok karışık olmasını bekliyorum 3’lü hatta 4’lü bir tie-breaker bile olabilir. Bu karışıklığı önümüzdeki hafta oynanacak Sakarya – Anadolu maçı belirleyecektir.

Bu haftanın maçlarına gelecek olursak. İstanbul Süvarilerinin kapandığı söyleniyor, bu konuya liglere verilen arada değineceğimi belirterek şimdilik pas geçiyorum.  Bu hafta oynanacak olan Ankara Kedileri maçıda takvimden kaldırılmış durumda.

Haftanın önemli maçı İTÜ – Hacettepe karşılaşması. Yaban Arıları geçen ilk hafta maçını oynamadılar ve yeni transferlerinin uyumu için zaman kazandılar. Alageyikler ise aslında bir genç takım olan Süvariler ile oynadılar. İki takımında ilk ciddi karşılaşması olacak. Hacettepe 2 senedir yetiştirdiği genç kadrosuna bu sene tecrübeli eski 5-6 oyuncusu ile destekliyerek Kulüpler liginde iddalı olmak istiyor. Aynı şekilde İTÜ’de iki senedir yetiştirdiği genç kadrosunu bu sene hücum ve savunma çizgisine aldığı deneyimli oyuncular ile destekleyerek Final hedefliyor.  İzlemek istediğim güzel bir maç, şu hızlı tren işi olaydı iyiydi. Smiley

Boğaziçi – DAÜ maçı ilk hafta maç yapmayan iki takımı karşı karşıya getiriyor. Bu iki takım geçen sene yarı finalde karşılaşmış, Boğaziçi 2 yarıda geriden gelip arka arkaya yaptığı 2 Td ile maçı 28-19 kazanmıştı. İki takımında kadroları ile ilgili bilgiye sahip değilim. 10 aralık Cumartesi Uçaksavar Pistinde izlenmeye değer bir maç.İstanbulluları bu hafta sonu güzel maçlar bekliyor, umalım havada güzel olsun…

Ankara’da ise ODTÜ Şahinleri – Gazi Savaşçılarını konuk edecek. Gazi geçen hafta Double wing oynamış ve Ankara Kedilerini yenmişti. ODTÜ ise Kıbrıs deplasmanını ulaşım masraflarını azaltmak adına ertelemiş ve boş geçmişti. BU maçta herkezin aklındaki soru Burak Şenyuva’nın oynayıp oynamayacağı, bu soruya cevabım maç gününü bekleyin. Herkez Savaşçıların oyun kurucusuna odaklanmışken bence asıl önemli nokta savaşçıların Hücum ve Savunma Çizgisinde sahip olduğu derinlik. Savaşçılar geçen senenin şampiyonu, Şahinler ise geçen sene Play-out oynamış ve 19-12 lik Koç galibiyeti ile lige tutunmuşlardı. Bu sene ODTÜ’nün performansını ben kendi adıma merak ediyorum. Gazi maçı bize ip ucu verecektir.

Maçları izleyenler izlemeyenlere anlatsın…