Kansas City Chiefs’de sürpriz bir şekilde head koç Todd Haley’nin görevine son verildi. Bu sezon beş galibiyeti ve sekiz mağlubiyeti olan Chiefs’in head koçu Haley geçtiğimiz sezon beklenmedik bir şekilde takımını AFC Batı grubu şampiyonu yaparak herkesin takdirini kazanmıştı.

Pazar günü New York Jets’e 37 – 10 gibi farklı bir skorla yenilen Kansas City Chiefs, altıncı maçındaki beşinci mağlubiyetini almıştı. Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Kansas ekibinin uzun süredir takımın yıldızı RB Jamal Charles olmadan oynaması bu kötü gidişte önemli bir etkendi.

Pazartesi günü Miami Dolphins’in head koçu Tony Sparano ile aynı zamanda kovulan Haley bu sezon kovulan üçüncü head koç oldu. Geçtiğimiz ay Jacksonville Jaguars ile yolları ayrılmak zorunda kalan Jack Del Rio bu sezon işine son verilen ilk head koç olmuştu.

Todd Haley üç sezon önce Arizona Cardinals’ın hücum koçu iken Chiefs’in başına geçmiş, Tony Gonzalez, Larry Johnson gibi yıldız oyuncuları takımdan gönderip genç bir ekip oluşturmuştu.

NFL’deki ilk head koçlul deneyimini 19 galibiyet ve 27 mağlubiyet ile tamamlayan Haley’nin yerine savunma koçu Romeo Crennel geçici head koç olarak getirildi.

Todd Haley, daha önce hayatında lisede ya da üniversitede Amerikan futbolu oyunculuğu yapmamış tek NFL koçuydu.

Yazan: Haber Servisi