TAFL Kulüpler 2.Ligi’nin ilk hafta Cumartesi günü oynanan maçlarla start aldı. İlk haftada oynanan dört maçın sonucunda sürpriz galibiyetler vardı.

Haftanın ilk sürprizi ilk maçta geldi. 3 Aralık 2011 Cumartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi, Batı Kampüsü Çim Sahası’nda İzmir Efeleri’ni ağırlayan SDÜ Spartans sahadan 12 – 10 galip ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Ege Dolphins’in üstünde grubunu lider bitiren İzmir Efeleri’ni play-out oyanayarak 1.Lig’in kapısından dönmüştü. Bu sonuçla 2.Lig’in yeni ekibi SDÜ Spartans, Kulüpler Ligi macerasına galibiyet ile başlamış oldu.

Haftanın diğer sürprizi ise İstanbul’dan geldi. Kendi evinde Sakarya Tatankaları’nı ağırlayan Koç Stallions, 14 – 8’lik skorla sahadan yenik ayrıldı. Koç Stallions da geçen sene play-out oynayıp 1.Lig’e çıkmaya çok yaklaşan ikinci kulüp idi.

4 Aralık’da oynana diğer iki maçta ise Ege Dolphins, İzmir Aliağa’da ağırladığı Mersin Mustangs’i 32 – 0 ile rahat geçerken, bu sene kadrosunu yaptığı transferlerle güçlendiren ve head koçluk görevine Oktay Çavuş’u getiren Yeditepe Eagles, deplasmanda Anadolu Rangers’ı 27 – 14 ile yenerek sezona galibiyetle başladı.

Yazan: Haber Servisi