1- Green Bay Packers (15-1): 2011 in tartışmasız en iyi takımıydılar. Playoff öncesi son maçta Lions’ı kendi evlerinde bol touchdown’lı bir maçın ardından yendiler. Sezonun MVP’si olmaya en büyük aday Aaron Rodgers’ın yokluğunda sahaya çıkan Matt Flynn 480 yards 44’de 31 pas isabeti 6 TD yaptırması çok şaşırtıcıydı.

2- New England Patriots (13-3): Ofennsive Line’daki sıkıntılarına rağmen AFC’yi lider bitirdiler. Tom Brady liderliğinde TE Rob Gronkowski’nin rekorlar kırdığı normal sezonda son maçta Bills’e karşı zorlanmadılar.

3- New Orleans Saints (13-3): Drew Brees’in pas odaklı hücumlarıyla sezon sonuna doğru inanılmaz formdalar. Üst üste sekizinci maçlarını kazandılar. Son haftaların bir başka formda takımı Carolina Panthers’ı adeta sahadan sildiler. Playoff’da bence NFC’de Packers’ı en çok onlar zorlayacak.

4- San Francisco 49ers (13-3): Hayal bile edemeyecekleri bir konumda sezonu tamamladılar. Son maçta Rams’i yendiler. Playoff’da en azından konferans finali için QB Alex Smith’den daha çok katkı almaları gerek. Koşu ve savunma hatlarının birlikte hareket etmeleri büyük avantaj.

5- Baltimore Ravens (12-4): Ray Rice’ın müthiş koşu oyunlarıyla 2 TD yaparak Bengals savunmasını dağıttı. Ligin belkide en sert takımı. Ravens’ın konferans finaline kadar zorlanmayacağı şimdiden belli.

6- Pittsburgh Steelers (12-4):
 Playoff öncesindeki son maçta Browns’ı zorlanmadan geçtiler. Savunmaları çoğu zaman müthiş işler yaptı. Hücumları QB Ben Roethlisberger sakatlığına rağmen sezonda takımını yalnız bırakmadı. Big Ben sağlıklı olursa Super Bowl’un AFC’de ki en büyük adayları.

7- Houston Texans (10-6): Üst üste üçüncü mağlubiyetlerini Titans karşısında şansız bir şekilde aldılar. Son saniyede kaçırdıkları field-goal vuruşunu isabetli kullansalar maçı uzatmaya taşıyabilirlerdi. Division’larını lider kapatarak sezon başı hedeflerine ulaştılar.

8- Atlanta Falcons (10-6): İlk yarıdan 42 sayı yapabilecek kadar agresif takımlar. Matt Ryan’ın önderliğinde iyi oynadıklarında yenemeyecekleri takım yok. Sezonu Buccaneers’a fark atarak kapattılar.

9- Detroit Lions (10-6): Bu sezon playoff hedeflerine rahat rahat ulaştılar. Sezonun en iyi takımı Packers’ı yenebilecek duruma gelseler de yedek QB Matt Flynn’ın müthiş performansına engel olamadılar. Matthew Stafford, 520 yards pas atıp 5 TD yaptırsa da kader anında attığı interception ile yenilmekten kurtulamadılar.

10- Cincinati Bengals (9-7):
 Her sene daha iyi olacaklar. Andy Dalton önderliğinde AJ Green, Cedric Benson ve Jerome Simpson ile etkileyici hücum hatları var. Bu yıl hiçbir büyük maçı kazanamadılar. Normal sezonu Ravens’a yenilerek, playoff’ları da Texans’a yenilerek kapattılar.

11- New York Giants (9-7): Hakkem Nicks topları elinden kaçırmadıkça NFC’nin en iyi takımlarından biri oldukları kesin. Kader maçlarında önce Jets’i sonrada Cowboys’u yenerek son anda Divisionlarını kazandılar. Playoff geleneklerinide hesaba katarsak playoff’da sürpriz yapabilirler.

12- Tennessee Titans (9-7): Zaman zaman playoff hunt’a girseler de son maçta Texans’ı yenmeleri playoff için yeterli olmadı. Avantajlı fikstürlerini değerlendiremediler.

13- Dallas Cowboys (8-8):
 Geçtiğimiz hafta kaybettikleri Eagles maçının ardından bu haftada Giants’a yenilince Division’larını kaybederek playoff dışında kaldılar. Giants maçında başta Dez Bryant olmak üzere bütün takım yenilgiyi baştan kabullenmişcesine oynadılar. Son beş maçın dördünü kaybetmelerinin bedelini ödediler, yazık oldu.

14- Denver Broncos (8-8):
 Amerikan medyasının yarattığı Tebowmania hareketi üç maçtır çuvallasa da şanslarıyla division’larında lider kaldılar. İddiasız Kansas City Chiefs’e kendi evlerinde mağlup oldular. Wild-card round da şansları olduğuna inanmıyorum.

15- New York Jets (8-8): 
Bu kadar hayati bir maçta Dolphins’ yenilerek playoff umutlarını kaybettiler. Beklentilerin hep altında kalan Mark Sanchez önce Giants sonrada Dolphins maçında attığı interceptionlar kabus gibiydi. Kaybettikleri son üç maçtan birini kazanabilseler division’larını lider bitireceklerdi.

16- Arizona Cardinals (8-8): Sezonun ikinci yarısında müthiş iş çıkardılar. Son maçta Seahawks’u uzatmada geçtiler. Kapasitelerinin üzerinde oynadılar.

17- Chicago Bears (8-8): Sakatlıklardan sonra ilk kez Vikings’i yenselerde playoff treni çoktan kaçmıştı. Onlar için şansız bir sezon oldu.

18- Oakland Raiders (8-8):
 Kendi sahalarında Chargers’ı yenemeyerek playoff umutlarını gömdüler. Al Davis’in öldüğü bu yılda duygusal beklentileri boşa çıkardılar.  Son beş maçın dördünü kaybetmelerinin cezasını yaşıyorlar.

19- San Diego Chargers (8-8): Phillip Rivers’ın iyi ve kötü performanslarıyla dengesiz bir sezon yaşadılar. Son maçta Raiders’ı yenerek kendilerinin gidemediği playoff’a rakiplerini de göndermediler. Takım iyi ama yanlış olan bir şeyler var.

20- Seattle Seahawks (7-9): Sahadaki oyunlarına bakınca aldıkları galibiyet yüzdesi çok başarılı duruyor. Playoff’a kalma hayali bile kurmaları division’larındaki karışıklığın ispatı! Son maçta Cardinals’a yenildiler.

21- Philadelphia Eagles (8-8): QB Micheal Vick sağlam olsaydı şüphesiz playoff da olurlardı. Son maçta Redskins’i yendiler.

22- Kansas City Chiefs (7-9): Sezonun bitimine yakın head coach değişikliğiyle iyi bir çıkış yakaladılar. Son maçta Denver’ı deplasmanda yendiler. Önümüzdeki sezon için playoff mücadelesi verebilirler.

23- Buffalo Bills (6-10): Sezona flaş gibi girip playoff’a girmeleri beklenirken sezonun diğer yarısında her maçı kaybettiler. Son maçta AFC lideri Patriots’a yenildiler. Eleştirilerin odağındaki QB Ryan Fitzpatrick dört interception attı. Aldığı uzun süreli kontratdan sonra “yatış”a geçen Fitzpatrick’li Bills’in önümüzdeki yıllarda işi zor.

24- Carolina Panthers (6-10): Galibiyet yüzdeleri düşük olsa da Cam Newton gibi QB’ye sahip olmanın ümidiyle önümüzdeki yıla bakıyorlar. Son maçta Saints’e karşı sahada varlık gösteremediler.

25- Miami Dolphins (6-10): Kötü başladıkları sezonun ikinci yarısında bambaşka bir görüntü sergilediler. Önümüzdeki yıla umutla bakan başka bir ekipte onlar. Son maçta Jets’i yenmeyi başardılar.

26- Washington Redskins (5-11): Ne yapacakları hiç belli olmayan dengesiz bir görüntü sergilediler. Son maçta Eagles karşısında sahada varlık gösteremediler.

28- Jaksonville Jaguars (5-11): Bu yılın seyir zevki en düşük takımlarından biriydiler. Colts’u yenerek sezonu bitirseler de gelecek için en ufak bir ışık gözükmüyor.

27- Cleveland Browns (4-12):
 Sezon boyunca playoff takımları gibi savunma yaptılar. Hücum hatları ve QB’lerin yetersizliği onları ligin kötü takımlarından biri yaptı. Son maçta Steelers’a yenildiler.

29- Tampa Bay Buccaneers (4-12): Üst üste 10 maç kaybedecek kadar kötü bir takım olmasalar da bunu yaşadılar. Son maçta Falcons’dan da fark yediler. Sezonun bittiğine en çok onlar sevindi.

30- Minesota Vikings (3-13): Sakat ve eksik Bears’ı yenemediler. Genç kadroları olsa da geleceğe ümitle bakmaları için draft haklarını iyi değerlendirmeleri gerek.

31- St Louise Rams (2-14): Her hafta yazdık ama sezon boyunca Brandon Llyod ve Steve Jackson’ı hücumda kullanmayı becerebilecek bir QB’leri yoktu. Sam Bradford’ın ardından gelenlerde aynı kötü performansı sergilediler. 49ers’e yenilip sezonu kapattılar.

32- Indianapolis Colts (2-14):
 Peyton Manning’siz bir sezon onlara çok ağır geldi. Son yılların en iddialı takımlarından Colts’un son sıraya demir atması Indianapolis halkını bu yıl çok üzdü.