NFC Yarı Finali’nde son anları büyük heyecana sahne olan San Francisco 49ers – New Orleans Saints maçında gülen taraf 36 – 32’lük skorla 49ers oldu. Alex Smith’in maçın bitimine 14 saniye kala Vernon Davis’e attığı 14 yardlık touchdown pası 49ers’a galibiyeti getirdi.

Maçın bitimine iki dakika 18 saniye kala Alex Smith, 28 yardlık touchdown koşusuyla takımını öne geçirdi. Ardından Drew Brees ve tight end Jimmy Graham sahneye çıkarak 66 yardlık touchdown ile Saints’i galibiyete çok yaklaştırsa da sezon boyunca 49ers hücumunun en zayıf halkası olarak gösterilen Alex Smith, takımına galibiyeti getirdi.

New Orleans Saints’in beş top kaybı yaptığı maçta, Jim Harbaugh’un 49ers’ı ligin en iyi hücumlarından biri olan Saints’i durdurarak halen NFL’de savunma ile maç kazanılabildiğini kanıtlamış oldu.

2005 NFL Draftı’nın bir numarası olan Alex Smith maçı 299 yard, üç touchdown pası ve bir koşu touchdown’ı ile tamamlayarak, maçın son anlarındaki başarılı oyunuyla galibiyetin mimarı oldu.

Dokuz yıl sonra ilk defa bir playoff maçı oynayan San Francisco 49ers, 1994 sezonunda beşinci şampiyonluğu kazandığı sezondan sonra Super Bowl’a bu kadar yaklaşmış oldu.

İki sezon öncesinin şampiyonu New Orleans Saints ise geçtiğimiz sezon playoff’larda yaşadığı hüzün sonrasında, bu sezon dördüncü mağlubiyetini alarak sezonunu noktaladı. Maç boyunca 49ers defansının baskısından kurtulamayan Drew Brees, 63 pas denemesinin 40’ın başarılı olarak maçı üç touchdown pası ve iki interception ile tamamladı.

Bu mağlubiyet aynı zamanda Saints’in playoff’lardaki beşinci deplasman mağlubiyeti oldu. New Orleans ekibinin tarihinde henüz playoff deplasman galibiyeti bulunmuyor.

San Francisco 49ers’ın NFC Finali’ndeki rakibi Green Bay Packers – New York Giants maçı sonrasında belli olacak.

 

Yazan: Kaan Özaydın