NFL’de dördüncü sezonunu geçiren, Baltimore Ravens’ın başarılı oyun kurucusu Joe Flacco, Ravens’ın başarılarında sonradan akla gelen isim olmayı hak etmediğine inanıyor.

“Size göre eğer kazandıysak benim galibiyetle ilgili hiçbir ilgim yok.” diyen Flacco, Pazar günkü Ravens maçı için “Her şey ortada. Sebep ne olursa olsun kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” açıklamasını yaptı.

“Sizler herkesin bir Aaron Rodgers, bir Tom Brady olmasını bekliyorsunuz ama onların takımlarının koşu hücumu olmadığını göz ardı ediyorsunuz.” diyen Flacco, “Eğer olaya bu yönden bakıp eleştirirsek bu saçmalıktan başka bir şey olmaz. Sizler elit bir QB istiyorsunuz. Sahaya çıkıp bir maçta 60’dan fazla top attığımız zaman şikayet etmeyi kesmelisiniz.” diye konuştu.

The Sun, Flacco’nun bunları söylerken gayet içten ve açık sözlü olduğunu fakat bu açıklamayla spor severlerin gözünde Pazar günkü Texans maçında bir şeyler kanıtlaması gerektiği izlenimi bıraktığını yazdı.

Bu Flacco’nun kendisinin ön plana çıkarılmaması konusunda bu sezondaki ilk iç döküşü değil. Flacco, geçtiğimiz Kasım ayında Broncos’un QB’si Tim Tebow’a tüm medyanın alkış tutmasına şaşırdığını söylemişti. Flacco, bu açıklamaları Ravens’ın 9.haftada Steelers’ı yenip AFC North şampiyonu olmasının ardından yapmış ve basının Ravens’a ve kendisine karşı ilgisiz olduğunu ima etmişti.

Ligin en iyi running back’lerinden biri olan Ray Rice ile Ravens hücumunu sürükleyen Joe Flacco bu sezon 20 TD pası, 12 interception ile oynamıştı.

26 yaşındaki oyuncu önceki üç sezonda da takımını playoff’lara taşımayı başarmıştı. Houston Texans maçı Flacco’nun dördüncü playoff macerası olacak.

 

Yazan: Aykut Hacıoğlu