NFL’de her yıl sezonun en iyi quarterback’inin ve running back’inin seçildiği FedEX Air&Ground ödüllerinin bu sezon ki adayları açıklandı. Taraftarın oylarıyla verilen bu prestijli ödülün bu sezon birbirinden güçlü adayları bulunuyor.

“Sahada gerçekten iyi bir oyun ortaya koymak yetenek, konsantrasyon ve en önemlisi oyuna odaklanmanızı gerektirir ve bu da pek kolay bir iş değildir. Biliyoruz ki FedEx Air&Ground adayları ve kazananları bu yeteneklere sahip olanlardır.” İşte bu sezon ki adaylar:

FedEx Air QB Adayları

Tom Brady (New England Patriots):
 Brady, New England’ı 2011’i 5,235 yard ve 39 Touchdown yaparak takımını 13-3’lük bir seri ile AFC playoff’larının üst sıralarına taşıdı. Bu sezon yaptığı pas oranı NFL tarihindeki en’ler listesinde 2. sırada yer aldı. Brady üç sezonda da en az 36 TD pası vererek NFL tarihindeki bu başarıyı yakalayan ilk oyuncu olmayı başardı. Brady bu sezon daha önce dört kere haftanın en iyisi olmaya aday gösterildi ve birinde kazandı.

Drew Brees (New Orleans Saints):
 Dan Marino’nun 1984’te 5,084 yard ile kırdığı rekoru 5,476 yard ile geride bırakarak NFL tarihindeki tek sezonda en fazla yard pas atma rekorunu kırdı. Brees bu sezon 46 TD pası ve maç başına ortalama 342 yard pas ile NFC Pro Bowl kadrosunda yer alıyor. Aynı zamanda takımı Saints sezonu 13-3’lük bir derece ile tamamladı. Haftanın oyuncusu ödülüne daha önce yedi kere aday olan Brees dördünde ödüle ulaştı. 2009’dan bu yana bu ödüle üç defa aday olmuştu.

Aaron Rodgers (Green Bay Packers): Rodgers bu sezonu 68.3 isabetli pas oranı, 4,643 yard ve 45 touchdown ile tamamladı. Bu yıl 12 maç ard arda maç başına en az 110 ve üstü QB reytingi yakalayarak, rekorlarla geçen 2011 sezonunda NFL tarihine adını yazdıran bir başka oyuncu oldu. Takımıyla 15-1’lik bir seri ile sezonu tamamlayan Rodgers 2012 Pro Bowl maçı as kadrosunda yer alacak. Rodgers sekiz defa FedEx Air haftanın oyuncusu olarak aday gösterildi ve altısını kazandı. Aynı zamanda geçtiğimiz yılın FedEx Air oyuncusu ödülünü de aldı.

FedEx Ground RB Adayları

Maurice Jones-Drew (Jacksonville Jaguars): Jones-Drew 2011 sezonunu 1,606 yard koşarak ve 343 koşu denemesi ile tamamladı, takımına sekiz tane TD kazandırdı. Bu verilerle ligdeki diğer RB’leri geride bıraktı. Jones-Drew bu yıl iki kere FedEx Ground haftanın oyuncusu ödülüne aday gösterildi. Aynı zamanda AFC Pro Bowl kadrosunda adı geçen oyunculardan.

Leasen McCoy (Philedelphia Eagles):
 Bu sezon 17 touchdown ile ligdeki en çok TD yapan RB olmayı başardı ve aynı zamanda yine Eagles’a ait olan 1945’teki rekoru egale etti. 2012 Pro Bowl kadrosuna seçildi. Daha önce dört kere FedEx Ground haftanın oyuncusu ödülüne aday gösterildi ve ikisinde ödülü aldı.

Ray Rice (Baltimore Ravens):
 2011 sezonunu 1,364 yard ve 12 TD ile tamamladı. 17. haftada oynanan maçta 191 yard yaparak 200 yardlık barajını geçmeye çok yaklaştı. Barajı geçemedi fakat takımını Cincinati Bengals’ı karşısında galibiyete taşıyarak ve Ravens’ın playoff’larda bye geçme hakkını elde etmesini sağladı. Bu başarılarının sonucunda AFC Pro Bowl takımında as running back forması Rice’a verildi. Daha önce haftanın FedEx Ground oyuncusu ödülüne dört kez aday gösterildi ve iki kere de bu ödüle layık görüldü.

İki kategoride de adaylar taraftarların gözdesi olan oyuncular. Birbirlerine gayet yakın performans gösteren oyunculardan sadece bir kişi ödülü alacak. Bu linkten siz de oyunuzu verebilirsiniz.

Yazan: Aykut Hacıoğlu