Cumartesi gününün ilk wild card maçında Texans, Cincinnati Bengals’i kendi sahasında 31-10’luk bir skorla mağlup ederek bir tarihindeki ilk playoff galibiyetini alırken, AFC Yarı Finalleri’nde Baltimore Ravens’ın rakibi oldu.

Bu sezon uzun bir sakatlık dönemi geçiren Andre Johnson “Bu çok özel bir his. Muhtemelen son zamanlarda yüzümün en çok güldüğü olaydı bu.” açıklamasını yaptı.

Texans, ilk yarının sonlarında DE Watt’ın interception return touchdown’ı, Yates’in üçüncü çeyrek sonlarında Andre Johnson’a attığı 40 yardlık TD pası ve Arian Foster’ın son çeyrekteki 42 yardlık TD koşusuyla Bengals’ın ipini çekti.

Texans koçu Gary Kubiak “Hepsiyle ve yaptığı işlerle gurur duyuyorum.” şeklinde bir açıklamada bulunurken “Umuyorum ki gidecek daha yolumuz var.” diye de ekledi. “Artık eski oyun tarzımıza döndük ve anahtar da buydu.”

Maçı üç interception ile tamamlayan Bengals’ın çaylak QB’si Andy Dalton ise maçtan sonra “Parlak bir geleceğimiz konusundaki hislerimiz tamdı fakat bu şekilde bitmesi büyük bir şanssızlık.” açıklamasını yaptı.

Houston Texans, gelecek Pazar günü bir sonraki maçta Baltimore Ravens (12-4) ile karşılaşacak. İki takımın ligdeki son karşılaşmalarında gülen taraf Ravens olmuştu.

 

Yazan: Aykut Hacıoğlu