New York Jets quarterback’i Mark Sanchez ve Jets hücumunun geleceği artık Tony Sparano’nun elinde. New York ekibi Miami Dolphins’in eski head koçu olan ve aynı zamanda takımın hüçüm koçluğunu yapan Sparano’yu, Çarşamba günü takımla ilişiği kesilen Brian Schottenheimer’ın yerine ofsansif koordinatör görevine getirdi.

Tony Sparano geçtiğimiz ay Dolphins’den kovulmuştu. 1961 doğumlu koç Miami’nin başında çıktığı maçlarda 29 galibiyet ve 32 mağlubiyet almıştı.

“Tony ile masaya oturduğumuzda onun takımımızın ofansif gücü için doğru adam olduğunu anlamıştım” diyen Rex Ryan, “Onun son üç sezonda ortaya koyduğu işler çok hoşuma gidiyordu. Onun takımı fiziksel, sert ve sıkı bir oyun sergiliyordu.” açıklamasını yaptı.

Bu sezon hücumda sıkıntılar yaşayan New York Jets’de ofansif koordinatör Schottenheimer Jets’le hali hazırda 2 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen geri dönmeyeceğini duyurmuştu.

New York Jets’in ofansif koordinatörlüğü için ismi geçenler arasında Kansas City Chiefs’in eski head koçu Todd Haley de bulunuyordu.

 

Yazan: Aykut Hacıoğlu