NFL’de Pazar günü oynanan divisional playoff maçlarının ilkinde, Ray Lewis ve Ed Reed önderliğindeki Baltimore Ravens savunmasının Houston Texans’ı dört top kaybına zorladığı maçı Ravens 20 – 13 kazanarak AFC Finali’nde Patriots’ın rakibi oldu.

İlk çeyrekte Texans’ı iki top kaybına zorlayan Ravens 17 – 3 öne geçti. Ligin en agresif savunmalarından birine sahip olan Ravens, ikinci yarıda rakibine sayı izni vermezken Lardarius Webb ve Ed Reed’in bitime sekiz dakika kala yaptıkları interceptionlar Baltimore’a galibiyeti getirdi.

Haftaya New England Patriots’a konuk olacak olan Ravens, bu maçla birlikte kendi sahasındaki son maçını oynarken Ravens, sezonu kendi evinde namağlup kapattı.

Geçtiğimiz hafta tarihindeki ilk playoff maçını oynayan Houston Texans, Cincinnati Bengals’ı 31 – 10 yenerken hiç top kaybı yapmamıştı. Bu maçta ise T.J. Yates’in üç interception’ı Texans hücumuna büyük darbe vurdu.

Texans’ın yıldız running back’i Arian Foster’ın 132 yard ve bir touchdown’lık performansı galibiyet için yeterli olmazken kendisine tek destek 111 yard top tutan WR Andre Johnson’dan geldi.

Ravens cephesinde ise QB Joe Flacco maçı 27’de 14 isabet ve iki touchdown pası ile kapattı. Ray Rice 60 yard koşarken, maçın yıldızı tartışmasız bir şekilde Baltmore Ravens defansı oldu.

 

Yazan: Kaan Özaydın