NFL’de playoff’ların favorilerinden olan New Orleans Saints’i Alex Smith’in son dakikada attığı touchdown pası ile yenen 49ers sıradaki maçını kendi evinde oynayacak olmanın heyecanı içinde.

New York Giants, Packers’ı deplasmanda yenerek 49ers’ın rakibi olmuş ve 49ers’ı Lambeau Field’deki soğuk havada oynanacak Packers deplasmanında kurtarmıştı.

Şimdi ise Pazar günü, normal sezondaki galibiyet yüzdesi Packers’dan da 49ers’dan da düşük olan Giants, Candlestick Park’da 49ers’ın konuğu olacak.

NFC Batı Grubu şampiyonu Niners, New York’u geçtiğimiz Kasım ayında Candlestick Park’ta 27-20’lik bir skorla mağlup etmişti. Tabi o günden bu yana değişenler de oldu.

49ers’ın Quarterback’i Alex Smith yaptığı açıklamada “Bu çok güzel bir his. Hiçbir yere gitmek zorunda değiliz. Rakip bize gelecek, evinizde oynamanın avantajı ve size gelen bir takımın olması her zaman iyidir. Yeni bir galibiyet alabiliriz, yine evimizdeyiz. Bu gerçekten inanılmaz bir his.” diye konuştu.

San Francisco head koçu Harbough ise “Maçın burada olması bir avantajdır. Bunu geçtiğimiz Pazar oynanan maça bakarak çok rahat söyleyebiliriz. Taraftarlarımız burayı bir kaleye dönüştürüyorlar. Arkamızda desteğimizin olması oyuncularımızın üzerinde çok iyi bir etki yaratıyor.” dedi.

Giants ise bu konuya pek eğilmiyor her zamanki deplasman maçlarından biri olacağı düşüncesinde. Kendi evinde olmanın 49ers üzerinde güven verici bir etki yaratmasına rağmen bu güvenin ters tepip onların aleyhine olabilme ihtimali de var.

İki takımın da sahaya kazanmak için çıkacağı ortada. Maç TSİ Pazartesi sabahı 03.30’da oynanacak.

Yazan: Aykut Hacıoğlu