Tampa Bay Buccaneers, Rutgers University koçu Gerg Schiano’yu yeni koçları olarak ilan etti. 45 yaşındaki koç oyun düzeninde yaptığı değişiklerle adından spor dünyasında söz ettirmeyi başarmıştı.

Schiano, 11 yıllık kariyerinde Rutgers’ı çok sıkı bir program ile NCAA’in dişli takımlardan biri haline getirdi. Buccaneers ise 2002’den beri playofflarda kazanamayan bir takım olarak yeni koçlarının Rutgers’daki başarılarını NFL’e yansıtmasını umut ediyor.

Aynı zamanda Manchester United’ın başkanı olan Tampa Bay’in yöneticilerinden Joel Glazer, Schiano için “O, ne yapmak istediğinin gerçekten bilincinde olan bir vizyona sahip.” yorumunda bulundu. 24 günlük araştırma sürecinde ondan fazla adayı değerlendirmeye alan Buccaneers son tercihini Schiano’dan yana kullandı.

Koç Schiano, Buccaneers tesislerinde yaptığı açıklamada “Aklımda en iyi olmaktan başka bir düşünce yok. İyi bir başlangıç yapmayı ve öyle devam etmeyi umuyoruz. Ne zaman iyi olacağımızı kestirmek zor ve size de bir tarih veremem. Ama şunu söyleyebilirim ki o seviyeye geldiğimizde Super Bowl Şampiyonu olmuş olacağız.” diye konuştu.

Tampa Bay, yeni head koçunu bulurken, geçtiğimiz sezonlarda NFL’de head koçluk yapmış isimler hücum koordinatörlüğü ya da savunma koordinatörlüğü pozisyonlarına kaymaya devam ediyor.

Bu sezonun ortasında Jacksonville Jaguars’dan kovulan Jack Del Rio, Denver Broncos’un yeni savunma koçu olurken geçtiğimiz sezon Minnesota Vikings’in head koçluğunu yapan Josh Childress ise Cleveland Browns’ın hücum koçu oldu.

Yazan: Aykut Hacıoğlu