Pazar günü oynanan AFC wild card maçında, Tim Tebow uzatmaların ilk oyununda WR Demaryius Thomas ile çok iyi bir oyun çıkararak 80 yardlık bir touchdown pası ile Steelers’a yerinden kıpırdama şansı bile vermeden 29-23’lük bir skorla takımını galibiyete taşıdı.

11 saniyelik bir uzatmalarıyla NFL tarihindeki en çabuk sona eren uzatma olarak da tarihe geçen maç, taraftarlara göre unutulmaması gereken maçlar arasında yerini aldı.

Pittsburgh uzatmalar için yapılan para atışında yazıyı seçti anca tura gelmesiyle top Denver Broncos’a geçti. Tebow, bundan önce normal sezonda beş defa son çeyrekte oyunu çevirmiş ve üç kere de uzatmalarda takımını gülen taraf yapmayı başarmıştı.

“Biz savaşan bir takımız.“ açıklamasını yapan Broncos cornerback’i Champ Bailey “Her türlü ters durumdan bir şekilde çıkış yolu bulabiliyoruz. Herkes, bizim playoff’lar için yeterli olgunluğa ulaştığımızı söylüyor ve işte buradayız. Maçı kazandık ve şimdi bir sonraki rakibimizi yenmeye odaklanmalıyız.” dedi.

Maçta yıldızlaşan Tebow ve takımı hakkında konuşan RB Willis McGahee ise “O, NFL’de oynayan bir QB olduğunu gösterdi, konu kapanmıştır. Onun topu bile atamayacağını söylediler. Bizim onların üzerine gidemeyeceğimizi söylediler. Biz bunu yaptık. Şimdi ise onların gelecek hafta için neler söyleyeceğini merak ediyorum.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz sezonun finalisti Pittsburgh ise Steelers bu beklenmedik yenilgi karşısında adeta şok oldu. Oyunun son dakikalarında maçı kazandıracak field goal için end zone’a çok yaklaşan Steelers, Broncos’un agresif savunmasının  Roethlisberger’i üç defa sacklemesi ardından galibiyet şansını uzatmalara bırakarak, Tim Tebow’a ikinci bir şans vermenin pişmanlığını yaşadı.

NFL taihinin en iyi playoff QB’lerinden olan Ben Roethlisberger “Tam ilerliyorduk ki, alan golü için uygun pozisyon da yakalamıştık, fakat biri beni yakaladı ve topun parmaklarımdan kayıp gittiğini fark ettim. Bu şoktan sonra 70 yardlık bir Hail Mary denemek zorunda kaldık ve bu hiç de kolay değildi.” şeklinde durumu özetledi.

Sakat ayağına rağmen mücadeleyi bırakmayan Roethlisberger son çeyrekte takımını oyuna ortak etse de yıldız oyuncunun 289 yard, bir TD pası ve bir interception’lık performansı takımını galibiyete taşımaya yetmedi.

Tim Tebow ise 316 pas yardı, iki touchdown pası, 50 koşu yardı ve bir touchdown koşusu ile adeta takımını galibiyete taşıdı.

Bu sonuçla birlikte Tim Tebow ve Denver Broncos’un başarı öyküsü AFC Yarı Finalleri’ne uzandı. Broncos şimdi 14 Ocak’ta New England Patriots karşısında AFC Finali’ne çıkma mücadelesi verecek.

 

Yazan: Aykut Hacıoğlu