Cumartesi gecesi Tom Brady ile Tim Tebow’u karşı karşıya getiren AFC Yarı Finali maçında New England Patriots, Denver Broncos’u 45 – 10 ile çok rahat geçti. Tom Brady beşi ilk yarıda olmak üzere altı touchdown pası atarak, Tebow çılgınlığına son verdi.

“Maç hızlı başladık, bizim için büyük bir galibiyet oldu.” diyen yıldız quarterback Tom Brady’nin maçın bitimine üç dakika kala, 3rd down’da punt yapması dikkat çekti. Patriots adına maçın dikkat çeken bir diğer ismi ise 145 yard ve üç touchdown ile oynayan tight end Rob Gronkowski’ydi.

Bu sezon ki ard arda dokuzuncu maçını kazanan New England Patriots, bu sonuçla playoff’lardaki üç maçlık yenilgi serisine son vermiş oldu.

Bu sezon beşinci hafta sonrasında Broncos 1-4 durumdayken ilk 11’e yerleşen ve takımına sekiz maçta yedi galibiyet kazandıran Tim Tebow ise oldukça kötü bir performans sergileyerek hayal kırıklığı yarattı.

Wild card maçında Pittsburgh Steelers karşısında uzatmalarda takımına galibiyeti getiren Tebow, Patriots karşısında 26’da dokuz pas isabeti ile oynadı. 136 yard pas atan Tebow, maçı bir fumble ile tamamlarken touchdown pası atamadan tamamladı.

Sadece beş defa koşu deneyen Tebow, takımına sadece 13 koşu yardı kazandırabildi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan genç oyuncu, ikinci NFL sezonuyla ilgili olarak, “Bir sürü iniş ve çıkışlar oldu. Genel olarak benim için çok güzel bir fırsattı, bunun için minnettarım. Gurur duyduğumuz bir sürü şey var. Ancak şuan onları görmek zor.” diye konuştu.

 

Yazan: Kaan Özaydın