Peyton ve Eli Manning’in babası, New Orleans Saints’in eski quarterback’i Archie Mannning oğullarından birinin Super Bowl’u kazandığını ve MVP seçildiğini  ailesi için özel olan bir şehirde gördü.

Bu kişi kendi stadında Colts’a liderlik etmesi beklenen ama boyun ameliyatından sonra iyileşme sürecinde olan ve sezonu kaçıran büyük oğlu Peyton değildi. Onun yerine genç Eli, New York Giants ile ikinci Super Bowl’unu Pazar akşamı ağabeyinin şehrinde kazandı. Archie Manning, gururlu bir baba olarak yine oradaydı.

Archie Manning açıklamasında ”Sanırım bu şehrin özel olmasından dolayı. Bu şehir 14 yıldır bizim için çok şey ifade ediyor ve ben tüm hafta buradaydım. Şehir büyük bir iş yaptı ve bu stadyum müthiş görünüyor.” derken, Giants ve Eli için “Evet bu özel” dedi.

Bu şampiyonluk, Eli’ın sezon başında elit bir quarteback olduğu iddiasını daha güçlendirdi. Baba Manning’e iki oğlunun da Hall of Fame’e girme yolunda ilerlemesi sorulduğunda biraz temkinli bir yanıt geldi.

Baba Manning, ”Hall of Fame hakkında hiçbir şey bilmiyorum” derken Sözlerine şöyle devam etti: ”Eli sekizinci yılında ve bildiğim bir şey varsa o elit bir quarterback olduğunu daha önce söylemiş olabilir ama Hall of Fame’e ait olduğunu asla söylemeyecektir.” diye konuştu.

”Eli’yi iyi tanırım. Şu an sekizinci yılında ve umarım uzun bir süre sağlıklı kalabilir” diyen Archie Manning Giants’in şampiyonluk maçındaki geri gelişlerinde Eli’nin durumun üstesinden gelmesinden çok etkilendiğini belirtti.

”Sadece orada bekledi. Sabırlıydı ve öyle de olmak zorundaydı. Başlarda baya hırpalanmıştı ve bu kolay bir şey değildi. Orada kolay olan bir şey yoktu. Bir quarterback’in oynaması gerektiği gibi oynadı”

New Orleans şehri için bir kahraman olan Archie Manning, 1971 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilmişti.

Archie Manning, NFL kariyerinde Super Bowl göremezken, ortanca oğlu Peyton Manning bir Super Bowl şampiyonluğu ve bir Super Bowl MVP ödülü, küçük oğlu Eli Manning, iki Super Bowl şampiyonluğu ve iki Super Bowl MVP ödülü kazandı.