Türkiye Amerikan futbolu Milli Takımı ilk maçına 5 Mayıs 2012 tarihinde Romanya’nın Bükreş kentinde Romanya Milli Takımı karşısında çıkıyor.

Bu yaz Milli Takımın başına Oktay Çavuş’un geçmesinin ardından herkes ilk maçın ne zaman olacağını merakla bekliyordu. Geçtiğimiz hafta federasyonla yapılan görüşmelerin ardından federasyon başkanı Şahin Kömürcü, ilk milli maçın Romanya ile yapılacağını onayladı.

2006 yılında Ümit Serdar Yalçın, 2010 yılında Kerem Ateş’in head koçluğunda Milli Takım toplanmış, kamplar yapılmış ancak herhangi bir maç yapılamamıştı.

2010 yazında Milli Takımın İtalya’da 4 Helmets Trophy turnuvasına katılması planlanmış ancak çıkan aksilikler sonucu Milli Takım, İtalya seyahatini gerçekleştirememişti.

Milli Takım head koçu Oktay Çavuş, Romanya maçı için 50 kişilik bir aday kadronun oluşturulacağı maça ise 35 kişilik bir kadro ile gidileceğini bildirdi.

Romanya ile oynanacak hazırlık maçı için IFAF ve EFAF’a onay ve destek yazıları yazılmış durumda. Maç öncesi Milli Takımın kamp tarihleri ise henüz netleşmiş değil.

Kamp tarihlerini ve oluşacak aday kadroyu önümüzdeki haftalarda NFLTR.com’dan öğrenebilirsiniz.

Yazan: Kaan Özaydın