NFL’de 2011 sezonunun en iyileri geçtiğimiz gün belirlendi. Associated Press tarafından yapılan oylama sonucu, normal sezona damgasını vuran Green Bay Packers’ın quarterback’i Aaron Rodgers MVP ödülünü aldı.

Spor yazarları tarafından verilen 50 oyun 48’ini alan Aaron Rodgers, 1995-97 sezonları arasında üç defa arka arkaya MVP ödülü alan Brett Favre’dan sonra bu ödülü kucaklayan ilk Packers oyuncusu oldu. MVP oylamasında diğer iki oy ise Drew Brees’e gitti.

New Orleans Saints quarterback’i Drew Brees ise sezonun en iyi hücum oyuncusu seçildi. Bu oylamada Brees 43 oy alırken, yedi oy ise Rodgers’a gitti.

Sezonun en iyi savunma oyuncusu ödülü ise 21 oyla Baltimore Ravens’ın linebacker’ı Terrell Suggs’a gitti. Suggs’un en yakın takipçisi 14 oy ile Vikings defensive end’i Jared Allen oldu.

Yılın koçu, büyük bir sürpriz gerçekleştirerek normal sezonu NFC ikincisi olarak bitiren San Francisco 49ers’ın head koçu Jim Harbaugh seçildi.

Yılın çaylakları oylamasında beklendiği gibi Carolina Panthers’ın yıldız quarterback’i Cam Newton, yılın en iyi çaylak hücum oyuncusu olurken Denver Broncos’un linebacker’ı Von Miller, yılın en iyi çaylak savunma oyuncusu seçildi.

2011 sezonun en iyi geri dönüş yapan oyuncusu ise Detroit Lions’ın quarterback’i Matthew Stafford oldu. Genç yıldız, bu sezon takımını playoff’lara taşımış ve sezonu 41 touchdown pası atarak tamamlamıştı.

Yazan: Kaan Özaydın