Sport Business Journal gazetesinin haberine göre New England Patriots’un tight end’i Rob Gronowski, Cuma günü Super Bowl’da aksamasına neden olan sol ayak bileğinden ameliyat oldu.

NFL’de bu sezon 17 touchdown pası yakalayarak rekor kıran Gronowski geçen Pazar Indianapolis’de oynanan ve New York Giants’a 21-17 yenildikleri maçta yalnızca   iki pas yakalayabilmişti.

Gronowski’nin iyileşme sürecinin 10-12 hafta kadar süreceği ve bahar mevsiminde Patriots organize takım aktivitelerine başlamadan önce sağlığına kavuşacağı tahmin ediliyor.

All-Pro tight end olan ve 2010 draftında 2.turda seçilen Arizonalı’nın ayak bileğinin üst kısmı, AFC Finali’nde Foxbrough’da Baltimore Ravens’a karşı 23-20 galip geldikleri maçta burkulmuştu.

Gronowski’nin sakatlığı ve oynama durumu Super Bowl haftasında bir başka büyük hikaye olmuştu. Yıldız oyuncunun durumu maçtan 48 sat öncesine kadar netleşmemişti. Gronk, Super Bowl’dan önceki Pazartesi gününe kadar özel bir yürüme botu giymişti.

Genç oyuncu Super Bowl haftasında her gün iyiye gittiğini ifade etmiş fakat yalnızca Çarşamba günü hafif tempolu bir antrenmana katılmıştı.

Gronkowski, Super Bowl’un son oyununda Tom Brady’nin Patriots’un 49 yarda çizgisinde üç ve beş oynanırken Giants end zone’una attığı umutsuz bir pasa dahil olmuş fakat tight end Aaron Hernandez ve üç Giants oyuncusu daha topa yükselmiş ve top, hamle yapan Gronowski’nin uzanamayacağı kadar uzağa düşmüştü.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz