Super Bowl XLVI’nın devre arasındaki Maddona konserinde konuk şarkıcı olan M.I.A’nın kameralara yaptığı uygunsuz hareket ortalığı karıştırdı.

Madonna’nın “Give Me Your All Luvin” parçasının dizelerine doğru konuk sanatçı M.I.A.’nın “….’e bile takmam” dediği duyuldu. Her ne kadar duyulması güç olsa da durum sansasyon etkisi yarattı. M.I.A.’nın orta parmağını havaya kaldırarak yaptığı hareket devre arası şovunda akıllarda şovdan çok yer etti.

Ekran, hareketten sonra geç bir şekilde mozaiklendi fakat bu bir saniyeden bile az olan gecikme NBC’ye pahalıya mal oldu. Yayını sadece Amerika’da 111 milyon insanın izliyor olması bu tür küçük hataların dahi çok büyük sonuçlara yol açmasına neden oluyor.

NBC sözcüsü Christopher McClosky yaptığı açıklamada “Bu uygunsuz hareket ve sözler için özür dileriz. Bu canlı yayın kontrol bölümünün gözünden kaçan, tamamen spontane gelişen hareket, çok rahatsız edici ve kabul edilemez. Bu hatamızdan dolayı izleyicilerimizden tekrardan özür diliyoruz” dedi.

Britanyalı pop şarkıcısı M.I.A.’nın bu davranışı Madonna’yı da çok rahatsız etti. Her şeyin ayrı ayrı planlandığı programda böyle bir aksilik çıkması ünlü popçunun tedirgin olmasına yol açtı. O da bu durumun kabul edilemez olduğu görüşünde.

Öte yandan Madonna konseri muhteşem gösterilerle adından söz ettirse de Madonna’nın playback yaptığı iddiası Amerikan basınında büyük yer buldu.

Daha önce Super Bowl XXXVIII’de Justin Timberlake’in Janet Jackson’ın göğüsünü açması büyük bir skandal oluşturmuş ve devre arası şovunu düzenleyen MTV, Super Bowl devre arası şovlarından men edilmişti.

Her türlü skandala rağmen, devre arası şovları Super Bowl’un en çok beklenen etkinliği olmaktan vazgeçmiyor.

Yazan: Aykut Hacıoğlu