Dün gece Indianapolis’de oynanan Super Bowl XLVI’dan zaferle ayrılan taraf New York Giants oldu. Son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta Giants, New England Patriots’ı 21 – 17 mağlup ederek Lombardi Kupası’nı kaldırdı.

Büyük kardeşi Peyton Manning’in evinde neredeyse hatasız oynayan Giants quarterback’i Eli Manning, maç sonrasında “Bu bir kişi ile ilgili değil, bu bir araya gelen bir takımla ilgili” diyerek galibiyetlerini anlattı.

Dört sene önce, perfect season geçiren Patriots’ı Super Bowl’da mağlup ederek büyük sürpriz yapan Giants, yine favori olmadığı karşılaşmada Patriots’a hüsran yaşattı.

Dört sene önce maçın bitimine 35 saniye kala zafere ulaşan Giants, bu sene de Patriots’ın 57 saniye kala Ahmad Bradshaw’ın altı yardlık koşusunu durduramamasıyla, beşinci Super Bowl şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Patriots, maçın sonlarında tekrardan touchdown yapma şansı yakalarken, son oyunda Tom Brady’nin attığı uzun top Giants end zone’undan Rob Gronkowski’nin ellerinden kayınca maç bitmiş oldu.

41 denemede 27 isabetli pas atıp maçı iki touchdown ve bir interception ile tamamlayan Patriots quarterback’i Brady, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Eli gerçekten muhteşem bir sezon oynadı. Son çeyrekte birkaç muhteşem pas attı ve kazanmayı hak ettiler dedi.”

Bu sezon Giants’ı altı defa geriden getirerek galibiyete taşıyan Eli Manning, takımının son drive’ında da beş pas tamamlayarak müthiş bir performans sergiledi. Giants’ın son drive’ında Eli’ın Mario Manningham’a attığı 38 yardlık pas maçın kırılma noktalarından biri oldu.

Eli Manning, 296 yard ve bir touchown pası ile oynarken, Giants hücumunun en dikkat çeken isimleri 109 receiving yard ile Hakeem Nicks ve 72 koşu yardı ve bir touchdown ile Ahmad Bradshaw oldu.

Maçta Giants hiç top kaybı yapmazken, yaptıkları iki fumble’ı da rakibe kaptırmamayı bildiler. Patriots’ın tek top kaybı Brady’nin attığı interceptiondan geldi.

New England ekibinin en çok dikkat çeken isimleri, hücumda 67 yard ile oynayan Aaron Hernandez ve 60 yard ile oynayan Wes Welker oldu.

Yıldız tight end Rob Gronkowski sadece iki defa topla buluşurken Patriots’ın başarılı isimleri savunma oyuncuları Brandon Spikes ve Jerod Mayo oldu. Ancak iki linebacker’ın çabası Patriots’a yetmedi.

Bu sonuçla Tom Brady ve koç Bill Belichick, beraber çıktıkları beşinci Super Bowl’da ikinci mağlubiyetlerini aldılar. Bu iki mağlubiyetin de Giants’dan gelmiş oldu.

Yazan: Kaan Özaydın