New England Patriots’ın son beş yılda ikinci defa Super Bowl’u New York Giants’a kaybetmesinden sonra eleştiriler Patriots quarterback’i Tom Brady’e yöneldi. Pazar gecesi oynanan maç, son saniyelerde Patriots oyuncularının, Tom Brady’nin Hail Mary pasını tutamaması sonucu 21 – 17 Giants galibiyeti ile sonlanmıştı.

Tom Brady bu isabetsiz pastan sonra sahaya oturup, ellerini birleştirmiş bir şekilde mağlubiyetin şokunu yaşarken görüntülenmişti. Maç sonrası bu hareket İnternet’te adeta bir fenomen haline geldi.

“Bradying” adı verilen hareket, dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar tarafından taklit edilirken, maç sonrası açılan www.bradying.com adresine yüzlerce değişik poz gönderildi.

Özellikle New York Giants taraftarlarının oldukça hoşuna giden akıma en büyük destek ise Patriots’ın ezeli rakibi New York Jets taraftarlarından geldi.

Hatırlanacağı üzere sezon içinde Denver Broncos’un yıldızı Tim Tebow’un galibiyet sonrası dua ederken yaptığı hareket “Tebowing” olarak adlandırılıp oldukça popüler hale gelmişti.

www.tebowing.com
 adresinde başlayan akım, her yaştan ve milletten insanın, değişik durumlarda gönderdiği fotoğraflarla gündemden düşmemiş, hatta ünlü sporcular tarafından da taklit edilmişti.

Bakalım, “Bradying” de “Tebowing” kadar büyüyebilecek mi, hep beraber göreceğiz. Bradying.com adresinden ilginç “Bradying” pozlarını görebilirsiniz.

Yazan: Kaan Özaydın