NFL tarihinin en iyi wide receiver’larından biri olan Randy Moss bir defasında ”Ne zaman istersem o zaman oynarım” demişti.

Şimdi ise veteran NFL wide receiver emekli olduktan 6 ay sonra tekrar oynamak istiyor. Moss geçtiğimiz hafta 35. yaş gününde webchat aracılığıyla yaptığı açıklamada geri dönmeyi planladığını duyurdu.

Menajeri Joel Segal oyuncunun mevcut seçenekleri hakkında bilgi vermedi. Moss’un emeklilikten dönmesiyle ilgili olarak ”Randy ve ben bu konuyu konuştuk. İçinde hala oyun ateşi var ve yeniden futbol oynamak için sabırsızlanıyor” diye konuştu.

Moss, Twitter sayfasında yaptığı paylaşımda ”İşe geri dönme zamanı! Bu iyi de olabilir kötü de. İkisi için de hazır olmanız gerekir. Bu Tanrı’nın elinde olan bir şey” dedi.

Randy Moss, NFL’de 13 sezon oynadıktan sonra geçtiğimiz Ağustos ayında toplam 14,858 receiving yard ve 153 touchdown ile kariyerini noktalamıştı.

2010 sezonunu Tenessee Titans ile sezonu tamamlayan Moss, aynı sezonun ilk haftalarında New England Patriots’dan Minnesota Vikings’e gönderilmiş ve o sene kariyerinin en düşük rakamları olan 393 yard ve 28 yakalama ile oynamıştı.

Moss’un 2007’de  Patriots’un Super Bowl’da boy göstermesinde önemli pay sahibi olurken, 23 TD yakaparak NFL tarihinde bir sezonda en çok TD pası yakalayan receiver olmuştu.

Moss emekli olduğunda bunun son olup olmayacağı hakkında sorular gündemdeydi. Sezon boyunca yapılan dedikodular sonrasında Pazartesi günü yıldız oyuncunun geri döneceği haberi geldi.

Moss’un Marshall College’den koçu olan Bob Pruett ”Emekli olması benim için sürpriz olmadı ve şimdi de dönmek istemesi benim için sürpriz değil. Bence hangi takıma giderse gitsin yeniden harika bir oyuncu olacaktır” dedi.

Şimdi her şey NFL takımlarının 6 defa Pro Bowl olan Moss’u kadrolarında görmek isteyip istememelerine bağlı. Patriots’tan eski takım arkadaşı Tom Brady, Moss’a tekrardan pas atmanın güzel olacağını daha önce belirtmişti.

Görünen o ki Randy Moss bu off-season’da Peyton Manning ile birlikte adını en çok duyacağımız isimlerin başında geliyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz