San Francisco 49ers, linebacker’ı Ahmad Brooks’un sözleşmesini 44.5 milyon dolara 6 yıl daha uzattı. Ahmad Brooks kariyerindeki bütün sıkıntılı anlardan ve dört yıl önce Cincinnati Bengals’dan kesildikten sonra evi haline gelen her zaman Bay Area’da oynamak istediğini söylemeşti.

San Francisco 49ers da başarılı oyuncusunun takımdan kolaylaştırmadı. Brooks geçtiğimiz Salı günü San Francisco ile 2017 yılına dek onu ve NFL’in en iyi linebackerlarının bir arada tutacak olan  6 yıllık 44.5 milyon dolar değerinde bir kontrat imzaladı.

Brooks’un menajeri Greg Wİlliams bu kontratın 17.5 milyon dolarının garanti para olduğunu söyledi.

Serbest kalmayı seçebilecekken kontrat yenileyen Brooks yaptığı açıklamada”Bir şeyler bana burada kontrat imzalamamı söylüyordu. Olmam gereken yerin burası olduğunu hissediyorum. Bana bu kontratı imzalama şansı veren bu insanlar” dedi.

Brooks 6 yıllık kariyerinde ilk defa geçen yıl sahaya ilk 11 oyuncusu olarak olarak çıktı.

All Pro inside linebackerlar Patrick Willis ve NaVorro Bowman ve outside spotta oynayan sansasyonel çaylak Aldon Smith ile birlikte Brooks, 49ers’ın NFC Batı’yı ligin en iyi defanslarından biriyle kazanmasına yardımcı olmuştu.

Geçtiğimiz sezonun NFC finalisti San Francisco maç başına sadece 14.3 sayıya izin vermiş ve bu alanda sadece Pittsburgh Steelers 14.2’lik ortalamayla onları geçebilmişti.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz