NFL’de bir devir sona erdi. Şimdiden NFL tarihinin efsane oyuncuları arasında yer alan Peyton Manning, Indianapolis Colts tarfından serbest bırakıldı. Colts’un sahibi Jim Irsay, bugün Peyton Manning’i serbest bıraktılarını açıkladı.

14 sezondur Colts forması giyen, dört defa normal sezon MVP seçilerek bu alanda NFL rekorunu elinde bulunduran Peyton Manning yaptığı açıklamada, “Hiç bir şey sonsuza dek sürmez.” dedi.

“Zaman değişiyor, şartlar değişiyor ve bu NFL’de oynamanın bir gerçeği.” diyen Peyton Manning, Colts’u iki defa Super Bowl’a taşımıştı. 2007 yılında Colts, Super Bowl’da Chicago Bears’ı yenerkeni Peyton Manning MVP olurken, 2009 yılında ise takımının Super Bowl’da New Orleans Saints’e boyun eğmesine engel olamamıştı.

Geçtiğimiz sezona kadar kariyerinde hiç maç kaçırmayan Peyton Manning, boynundaki sakatlıktan ötürü tüm sezonu kaçırmış ve Colts onsuz sadece iki galibiyet alarak ligin dibine yerleşmişti.

Takımın sahibi Jim Irsay, tüm yönetimi ve teknik ekibi değiştirerek, aylar öncesinden Peyton Manning ile ayrılık sinyali vermişti. Manning, yaptığı açıklamada, “Bunlar Jim için kolay olmadı ve benim için de kesinlikle kolay değil.” dedi.

Şimdi serbest oyuncu olan 35 yaşındaki Peyton Manning’i neredeyse NFL takımlarının yarısı kadrosuna katma planları kuruyor. New York Jets, Miami Dolphins, Tennessee Titans, Seattle Seahawks, Kansas City Chiefs, Washington Redskins, Houston Texans, San Francisco 49ers ve Arizona Cardinals şuan için Peyton Manning ile adı anılan takımlar arasında.

Öte yandan Indianapolis Colts, bu hafta Peyton Manning’i takımdan keserek önümüzdeki sezon için yıldız oyuncuya 28 milyon dolar ödemekten kurtulmuş oldu. Irsay ve Manning yaptıkları açıklamada bunun parayla ilgili olmadığını söylediler.

2012 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçme hakkına sahip olan Indianapolis Colts’un Stanford’ın oyun kurucusu Andrew Luck’ı seçmesine kesin gözüyle bakılıyor. NFL çevrelerince yeni Peyton Manning olarak lanse edilen Luck, 1998 yılında birinci sıradan seçilerek NFL’e giren Peyton Manning’den sonra lige en hazır gelen oyun kurucu oalrak nitelendiriliyor.

“Her zaman bir Colt olarak kalacağım, bu asla değişmeyecek.” diyen Peyton Manning, Indianapolis’de geçirdiği 13 sezonda playoff’lar dahil arka arkaya 227 maça ilk 11’de başlamış ve 7,210 yard pas, 399 tocudhwon pası, 17 touchdown koşusu ve 198 interception ile oynamıştı.

Peyton Manning önderliğinde 150 maç kazanan Colts, sekiz division şampiyonluğu ve iki AC şampiyonluğu kazanmıştı. Manning, Colts organizasyonuna, takım 1984’de Baltimore’dan taşındıktan sonraki ilk şampiyonluğunu kazandırmıştı.

Ayrıca Peyton Manning, Indianapolis Colts formasıyla NFL’deki 31 takımı da mağlup etmeyi başarmıştı.

Peyton Manning’i serbest bırakıp, yıldız oyuncunun hücumdaki bir numaralı silahı WR Reggie Wayne ile de kontrat yenilemeyen Colts, yeni bir yapılanmaya gidereken, efsanevi quarterback’in önümüzdeki sezon hangi takımda oynayacağı bütün off-season boyunca gündemi meşgule edecek gibi gözüküyor…

Yazan: Kaan Özaydın