Indianapolis Colts, Peyton Manning’i serbest bırakmasının ardından iki gün sonra taraftarın en sevdiği isimler olan running back Joseph Addai, tight end Dallas Clark, linebacker Gary Brackett ve safety Melvin Bullitt ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Peyton Manning ve Reggie Wayne’in Colts’dan gönderilmesinin ardından Dallas Clark, Joseph Addai gibi isimleri Colts ile özdeşmiş oyuncularından da takımdan kesilmesi, Colts’un büyük çaplı bir yeniden yapılanmaya gittiğini gözler önüne serdi.

Bu hafta Colts tarafından serberst bırakılan oyuncular arasında Peyton Manning’in yokluğunda 2011 sezonunda bir dönem ilk 11’de forma giyen quarterback Curtis Painter da yer aldı.

Colts’un yeni genel menajeri Ryan Grigson yaptığı açıklamada “Bu oyuncuların hepsi takımımızda forma giydiği için mutluyuz. Bu kolay değil, acı veriyor. Bunlar salary cap kayıpları ama işin içine bu kadar para girince bazı şeyleri yapamıyorsunuz.” diyerek Addai, Clark, Brackett, Bullitt ve Painter’ın takımdan kesilmesinin sebebi olarak parayı gösterdi.

Bu offseason’da Colts’dan ayrılan Peyton Manning, Addai, Clark, Reggie Wayne, Pierre Garcon, Ryan Diem ve Jeff Saturday hücum takımının ilk 11’de oynayan isimlerdi.

Bu hamlelerde sonra Colts savunmasının yıldız defensive end’i Dwight Freeney’nin de takımdan ayrılması gündeme geldi. Yıldız oyuncunun ilerleyen günlerde takas edilmesi söz konusu.

Yazan: Kaan Özaydın