Üç yıllık NFL kariyerinde takımı Jets’i iki defa AFC Finali’ne taşıyan Mark Sanchez, uzun süredir Peyton Manning’in onun Florham Park’taki yerini dolduracak kişi olduğu dedikodularıyla meşguldü.

Colts’un Peyton Manning’i serbest bırakmasının ardından, Manning’in ismi ciddi bir şekilde Jets ile anılmaya başlamıştı. Ancak Jets, Sanchez’in kontratını uzatarak bu söylentilere son noktayı koydu.

25 yaşındaki Sanchez’in kontratı 40.5 milyon dolara uzatılırken, genç oyuncu 5 yılda 20.5 milyon doları garanti olmak üzere 58.25 milyon dolar kazanacak.

Sachez’in Peyton Manning’in gelmesiyle takımdan ayrılabileceği hafta içinde New York basınında yer almıştı. Genç QB’nin takım arkadaşı, LaDainian Tomlison’a Sanchez’in 2012 sezonuna yedek olarak başlamayı kolayca kabullenemeyeceğini söylemişti.

NFL Network’e açıklamalar yapan Tomlinson ”Bunu iyi karşılar mı bilmiyorum.” demiş ve ” Bence oraya gidip belki de serbest bırakılmayı isteyecek. Mark Sanchez’in sıkıntısı şu: Sizi iki defa ard arda AFC şampiyonluk maçına çıkardım. Evet geçen yıl bunu yapamadım ama ilk ve ikinci yılımda iki defa bunu yaptım.Ş imdi nasıl olur da bana arkanızı dönüp başka bir quarterback getirirsiniz?” açıklamasını yapmıştı.

Tomlison, AFC şampiyonluk maçına çıktıkları ikinci sezonda Sanchez’in takım arkadaşıydı. 2010 yılında takıma katıldı ve konferans şampiyonluğunu Pittsburgh’a kaybettikleri maçta Jets forması giymişti.

Tomlinson’ın ”Bu işimizin bir parçası ama aynı zamanda eğer biraz olgun davranıp Peyton Manning’den bir şeyler öğrenmeye çalışırsa belki iki üç yıl sonra Peyton Manning’le devam etmemeye karar verirlerse, bundan bir şeyler öğrenip tekrar birinci quarterback olabilir.” açıklamasından bir gün sonra Jets’in Sanchez’in kontratını yenilemesi genç oyuncuya duyulan güvenin göstergesi oldu.

Mark Sanchez’in Jets kariyerinde 31 galibiyet ve 22 mağlubiyet bulunuyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz