Chicago Bears, Oakland Raiders’ın free agent running back’i Michael Bush’u kadrosuna kattı. Böylece Bears’Da Bush ve Matt Forte ile takımda rakip defansları zorlayacak iki tane efektif koşucu olmuş oldu.

Bush dört sezon boyunca Oakland Raiders’ta oynamış ve bu süre içerisinde 2,642 yard koşmuş (koşu başına 4.2 yardlık bir ortalama ile) ve 21 touchdown yapmıştı.

2011 sezonu Michael Bush’un en üretken sezonlarından biriydi. Bu sezonda kariyerinin en yüksek performansını gösteren Bush, 256 defa rush denemesi yaptı ve 977 yard, 7 TD ve 37 yakalama ile kendi kariyer rekorlarını egale etti.

Bush genel olarak Oakland’da Darren McFadden’ın yedeği olarak forma giymiş fakat geçen sezonda McFadden’ın sakatlanması sonucu dokuz maçta ilk 11’de forma giyme şansı yakalamıştı.

Bush, imzayı attıktan sonra yapılan görüşmede “Bir değişimin çok iyi olacağını zaten söylemiştim. Bence bunun için uygun da şartlar mevcut.” dedi. Bush, Chicago Tribune’ün haberine göre yedi milyon doları garanti olmak üzere dört yıllığına 14 milyon dolarlık bir kontrata imza attı.

Geçen Aralık ayının başlarında dizinden sakatlanan Matt Forte, sezonun son ayındaki hiç bir maça çıkamamıştı. Fakat yıldız oyuncu buna rağmen Pro Bowl’a gitmişti.

Kendisine franchise tag verilen, eğer yeni bir anlaşmaya imza atmaz ise gelecek sezon 7.742 milyon dolar alacak.

Yazan: Aykut Hacıoğlu