Son haftalarda NFL’de haber başlıklarını meşgul eden konu sona yaklaşmış gözüküyor. Söylentiler Indianapolis Colts ile yollarını ayırdığından beri çok sayıda takımla adı anılan, Titans ve Broncos için saha çalışması yapan yıldız oyunkurucu Peyton Manning’in Broncos’ta karar kıldığı yönünde.

Titans sahibi Bud Adams bu söylentilerin doğru olduğunu teyit ederek Peyton Manning’in kendisini arayarak Broncos’ta oynama kararını ilettiğini belirtti.

Emekli olmadan bir Super Bowl yüzüğü daha almak için Denver’ı daha iddialı gören deneyimli oyuncunun bu kararında efsanevi oyun kurucu ve Broncos Amerikan futbolu operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı John Elway ile olan yakınlığının da büyük pay oynadığı düşünülüyor.

Menejerine Broncos ile son pazarlıklara girmesi talimatı veren Manning böylece kendisine 10 yıllık kabul edilen ömür boyu sözleşme teklif eden Tennessee Titans’ı da üzmüş oldu. Bazı kaynaklara göre Denver Manning’e 5 yıllık 95 milyon Dolar değerinde bir sözleşme önerebileceğini belirtmiş. Eğer bu şekilde gerçekleşirse Manning’in yeni kontratı geçen yıl Colts ile imzaladığı kontratı gölgede bırakmış olur. Kontrat ile ilgili detayların ilerleyen günlerde Manning tarafıyla Broncos ön ofisi arasındaki görüşmelerde ortaya çıkması bekleniyor.

Manning’in Broncos’a gelmesi haberi bir anda geçtiğimiz sezon yıldızı parlayan ve Broncos’u postseason’da Divisional Championship maçına kadar götüren ve halk arasında çok sevilen Tim Tebow’un geleceğiyle ilgili tartışmaları tetikledi.

Manning’in deneyimiyle Tebow’un oyuncu olarak gelişimine katkıda bulunacağı tartışılmaz ama beklentiler Broncos’un Tebow’u elden çıkartmayı tercih edecekleri yönünde. Spor yazarları tarafında ortaya atılan aday takımlar arasında şimdilik Dolphins, Jaguars, Eagles ve Patriots bulunuyor.

Yazan: Efe Cem Elçi