Peyton Manning’in dün Indianapolis Colts tarafından ayrıldığını açıklamasının ardından transfer sezonu yıldız oyuncu için hızlı açıldı. Yıldız quarterbacki, bugün Denver Broncos ile görüşmek için Denver’a gitti.

Denver’da Broncos’un futbol operasyonlarından sorumlu John Elway ile görüşecek olan Peyton Manning’in önümüzdeki sezon Broncos forması giyip giymeyeceği belli olacak.

Colts’dan ayrılışının ardından Amerikan spor basının bir numaralı gündem maddesi olan Peyton Manning’in daha sonra Miami Dolphins ve Arizona Cardinals ile görüşeceği de bildirildi.

Kansas City Chiefs, dün Peyton Manning’e bir kontrat önerirken en ciddi olasılıkların başında Denver Broncos’un geldiği çoğu haber sitesine manşet olmuş durumda.

Broncos’un Peyton Manning’i alması durumunda NFL’in en gözde oyuncularından olan yıldız quarterback’i Tim Tebow’u NFL Draftı öncesi takas dahi edebileceği konuşuluyor.

Öte yandan Miami Dolphins’in efsane quarterback’i Dan Marino, Dolphins’in de çok ciddi bir biçimde Manning ile ilgilendiğini söyledi.

Manning’in bir diğer talibi olan Arizona Cardinals cephesinde ise FOX Sports’dan Adam Schein, Peyton’ın Cardinals’a gelip Larry Fitzgerald ile oynama fikrine çok sıcak baktığını söyledi. Schein’a göre Manning’in Colts’dan takım arkadaşı olan bir başka free agent Reggie Wayne’i de Arizona’ya getirme ihtimali bulunuyor.

Schein’ın haberinde Cardinals’ın Peyton Manning ile sözleşme imzalaması durumda oyun kurucu Kevin Kolb ile yollarını ayıracağı yer alıyor.

Seattle Seahawks, New York Jets ve Tennessee Titans’ın da hala Manning ile ismi anılırken şuan için sadece iki takım şuanda transfer haberlerinin dışına çıkmış durumda.

San Francisco 49ers’ın Alex Smith ile yola devam edeceğini belirtirken, ESPN’den Chris Russell’ın söylediğine göre Manning, Washington Redskins’e 2012 sezonunda Redskins forması giymeyeceğini söylemiş durumda.

24 Mart’ta 36 yaşına girecek olan Peyton Manning ile şuanda 12 NFL takımının ilgilendiği belirtiliyor.

NFL’de takımlar 13 Mart’tan sonra serbest oyuncularla kontrat imzalayabilecekler.

Yazan: Kaan Özaydın