Ve Peyton Manning’in yeni takımı belli oldu. Gün boyu geçen “Peyton, Denver ile anlaştı” haberleri sonunda resmiyet kazandı ve yıldız oyuncu Denver Broncos’un yeni quarterback’i olarak basına tanıtıldı.

Peyton Manning, kendisinin Denver’a gelmesinde büyük pay sahibi olan ve NFL’de son yılların en büyük transferine imza atan John Elway ile basının karşısına geçti.

“Denver Broncos ile oyunculuk kariyerimde yeni bir sayfa açacağım için çok heyecanlıyım.” diyen Peyton Manning, kendisiyle özdeşleşen 18 numara ile poz verdi.

Dört defa NFL MVP’si olan 35 yaşındaki Peyton Manning’in kontratının beş yıllık olduğu ve yıldız oyuncunun 96 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Peyton Manning, şuanda NFL tarihinde free agent olmuş en önemli isim olarak değerlendiriliyor.

2007 yılında Indianapolis Colts formasıyla Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Manning’in en büyük hedefi bunu tekrarlamak olacak. NFL tarihinde henüz iki farklı takımla Super Bowl kazanan bir QB bulunmuyor.

Geçtiğimiz sezon son çeyrek geri dönüşleriyle Denver Broncos’u playoff’lara taşıyan ve adeta NFL’in yeni yüzü haline gelen Tim Tebow’un Denver’daki geleceği ise şuan için büyük bir muamma.

Yazan: Kaan Özaydın