Geçtiğimiz sezonun flaş ismi Stevie Johnson, sınırlı serbest oyuncu olmasına bir hafta kala takımı Buffalo Bills ile 36.25 milyon dolar değerinde beş yıllık bir kontrat imzaladı.

Yıldız wide receiver yaptığı açıklamada “Hem kendim emin olmak hem de onların bunun doğru bir karar olduğuna kanaat getirdiklerini görmek istedim. Burası benim başladığım yer ve buraya sadık kalmak istiyorum” dedi.

25 yaşındaki Johnson’ın imza atarken oldukça mutlu olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bunun bir sebebi de çok sıkı bir dostluk oluşturdukları QB Ryan Fitzpatrick ile yeniden birlikte olmanın getirdiği memnuniyet…

Bills’in oyun kurcusu Fiztpatrick, yaptığı açıklamada, “Daha çok motive oldum” derken “Bu durum Stevie hakkında bize bir çok şey gösteriyor, aynı zamanda Bills’in nasıl bir yol aldığını da ortaya koyuyor. Pas hücumumuzun en önemli oyuncusu olduğu için kesinlikle onunla yeni bir sözlemiş imzalamalıydık.” açıklamasını yaptı.

Bills’in genel menajeri Buddy Nix de bu durumdan dolayı olan memnuniyetini dile getirdi. Takımların free agent olacak oyuncularını franchise tag ile belirlemelerine bir gün kala bir numaralı receiver’ının takımda kalması Bills taraftarları için güzel bir haber oldu.

Bills, Johnson’a eğer franchise tag verseydi ona bu sezon için 9.4 milyon dolar ödemek zorunda olacaktı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu